En åben dør til et brandvarmt håndværk og feminin råstyrke

Døren står i bogstavelig forstand altid åben hos Lone Schubert, og jeg føler mig øjeblikkeligt velkommen, da jeg bliver mødt af duften af lakridsthe, serveret i et stykke tungt, enkelt og feminint keramik, brændemærket med det karakteristiske LS symbol under bunden. 

I det gule hus på Jeppe Aarkærs vej i Horsens er der på én gang plads til det hele og en kælder fyldt med hotte keramiske designs lavet med en kærlig hånd, et fokuseret øje og troen på at man skal følge sit hjerte.

Det står hurtigt klart, at det vigtigste for Lone er, at hun holder et benhårdt fokus på produktet, og at hun altid skaber produkter, som hun kan stå inde for. Og så skal det være sjovt at gå på arbejde hver dag.

Leverandør til verdens bedste restaurant

Da Lone stoppede som inspektør for Kunstmuseet i Horsens, og sprang ud med sin egen virksomhed for 3 år siden, var det ikke uden tvivl, men med en fast overbevisning om at det var det rigtige at gøre. Hun savnede leret imellem fingrene og det kreative håndværk, som hun mestrer til perfektion.

Lone fortæller, at det kreative eventyr blev kickstartet via en bekendt, som på magisk vis åbnede døren til en af Danmarks – og verdens – bedste restauranter: Noma! Restauranten, som alle ser op til, valgte at tage et Schubert/Würtz-sortiment ind i restauranten, hvilket pludselig øgede efterspørgslen fra andre af landets bedste restauranter.

Da Lone fortæller om hendes tanker om den øgede efterspørgsel, fornemmer jeg hvor vigtigt det er for hende at holde fast i hendes egne principper, og ikke tage flere opgaver ind end hun føler sig tryg ved at kunne opfylde i en grad hun selv er 100% tilfreds med. Det har bl.a. resulteret i at hun flere gange har måttet takke nej til opgaver fra eftertragtede kunder.

Et lille skridt af gangen

Lone fortæller, at hun har taget ét skridt af gangen hele vejen igennem. Det betyder også at hun aldrig har haft et banklån, at hun i starten sad kun med en gammel drejeskive og ørepropper, og at hun af og til arbejder på et galleri i Aarhus. Hun producerer altid til ordrer – medmindre der er tale om private, der har lyst til at besøge hendes rustikke showroom i kælderen på  Jeppe Aarkærs vej.

For Lone betyder skiftet til et liv som selvstændig, frihed og nærvær med Familien og retten til selv at bestemme over sin hverdag.

Fokusér på det du er bedst til!

For Lone betyder livet som iværksætter, at hun giver sig selv lov til at fokusere på det hun er god til. Det betyder også at familie og bekendte træder til indenfor opgaver, der eksempelvis involverer tal eller juridiske detaljer, der falder uden for Lones interesseområder.

Også salget kan drille Lone, som ydmygt svarer, at hun ikke er god til at sælge sine egne ting, da hun bliver spurgt til salgskanaler og markedsføring af virksomheden.

Derfor er det også primært via de populære produkter, at hun får den opmærksomhed, hun får via eksempelvis PR (Living, Boligliv, Euroman) og mund-til-mund-omtale blandt andet igennem det lokale, uformelle kvindenetværk som Lone er en del af.

Det vil fremtiden vise…

Det er kærligheden til håndværket, der driver Lone, som tøver en smule da hun bliver spurgt hvad fremtiden bringer. For selvom der er gjort mange tanker om de næste skridt på vejen, er der endnu ikke truffet beslutninger om fremtidige tiltag. Men én ting er sikkert: Lone Schubert vil stadig være lig med brandvarme kreationer, et glødende hjerte og et hot brand.

www.loneschubert.dk

Lone-Schubert-Horsens

bubble