Horsens-startup vil revolutionere velgørenhed

“Velgørenhed i dine hænder”. Sådan lyder det fra de lokale stiftere af en ny online platform for velgørenhed. Der er stadig meget hemmelighedskræmmeri over det nye projekt, Charii, men hvis alt går efter planen, får du mulighed for at være testpilot fra juni måned.

Charii - velgørenhed i dine hænderDonér en 5’er

Idéen er simpel. Det skal være lettere at orientere sig i det stigende antal velgørenhedsorganisationer og -projekter, og så skal vi som “donorer” kunne donere et hvilket som helst beløb, når som helst.

Dermed lover Charii (udtales “tjarii”) også, at det for fremtiden vil blive muligt at donere helt ned til en rund 5’er til netop det velgørende formål, du brænder for. Den ene dag ønsker du måske at støtte kampen mod kræft – men dagen efter rettes din opmærksomhed mod et jordskælv i Nepal. Og ifølge de første udmeldinger fra Charii er det tanken, at du på platformen netop skal kunne flytte dine donationer 100% fleksibelt rundt.

Har studerende råd til velgørenhed?

Med en hidtil uset fleksibilitet og muligheden for at lave såkaldte mikrodonationer håber Charii-stifterne på at kunne ramme en ny og yngre målgruppe inden for velgørenhed.

– For de helt unge på 15-25 år skal en online service som vores være ekstremt fleksibel. Og selvom man donerer et lille beløb som fx 5 eller 10 kr, er det vigtigt, at man helt tydeligt kan følge resultatet af donationen, siger medstifter Daniel Bach og fortsætter:

– Populært sagt er Charii et online “shoppingcenter” for velgørenhed. Tilgangen er positiv og i stedet for at fokusere på “bjørnen i buret”, lægges der vægt på resultater og de gode historier. Samtidig sænker vi adgangsbarrieren ved at muliggøre meget lavere beløb, end hvad branchen normalt opererer med. På den måde kan alle være med – også på en SU!

Bliv testpilot

Charii er om noget også en it-platform! Bag den bløde og velgørende facade ligger de hårde koder, og før den endelige lancering i sommeren 2015 inviterer stifterne ind til en prøveflyvning for at få “testet skidtet af”.

Hvis du har lyst til at være blandt de første brugere, kan du netop nu tilmelde dig. Du modtager en invitation, når systemet ligger klar i den første version.

Erfarne iværksættere

Bag Charii står et hold af erfarne Horsens-iværksættere, der bl.a. tæller webbureauet, bubblemedia og en af stifterne bag hjemmeside-virksomheden, Bricksite.com. Vi vil senere på året følge op på historien om Horsens’ nye velgørenhedsplatform og fortælle meget mere om lanceringen og holdet bag.

Vi håber, du er blevet nysgerrig, og at du vil hjælpe Charii godt på vej ved at tilmelde dig her og være en del af de første testflyvninger.

Charii - velgørenhed i dine hænder
bubble