Hun overvandt sin aichmofobi

Heidi Ringgaard har viet sit arbejdsliv til at hjælpe andre, og nu er hun klar til at videreføre den tanke som iværksætter. Med ”Smertefriklinik” tilbyder hun BMS-akupunktur, og de først gode resultater har allerede vist sig.

Hun led førhen af nålefobi (aichmofobi), og gemalen, Mikael, måtte træde til, når døtrene skulle vaccineres. Men da en kollega fortalte om BMS-akupunktur, blev Heidi klar over, at det var værd at overvinde fobien. For selvom hun stadig er glad for sit arbejde som specialvejleder på voksenhandicapområdet i Hedensted Kommune, er hun begyndt at mærke, at noget mangler i arbejdslivet.

– Du giver rigtig meget af dig selv i arbejdet som specialvejleder og socialpædagog, men du får sjældent så meget igen. For nogle af de borgere, du hjælper, tager af og til din hjælp for givet – og med rette. Med BMS-akupunktur kan jeg give noget og få en umiddelbar respons. Hvis det virker, vil der være en forandring at mærke i løbet af få minutter, siger Heidi.

Stikker aldrig i smerten

BMS-akupunktur er udviklet af akupunktøren Peter R. Cole, der driver sin kursusvirksomhed fra Brønderslev i Nordjylland. Han er oprindelig uddannet klassisk akupunktør fra Scandinavian College of Acupuncture i København, men han har bl.a. efteruddannet sig i USA i ”Master Tung’s magic points” og arbejdet med akupunktur på Sri Lanka i to år.

Det særlige ved BMS-akupunktur set i forhold til vanlig akupunktur er, at de tynde nåle ikke placeres midt i smerten. Derudover skal nålene kun placeres i underarme, hænder, underben, fødder og hovedbunden – afhængig af smertens placering og art. Almindeligvis er få nåle nok, alt efter hvor hurtig klienten responderer på behandlingen, og de fine engangsnåle er da også så kostbare, at Heidi ikke har nogen interesse i at gøre kunderne til nålepuder.

– Det gør det langt mindre grænseoverskridende at benytte, fordi man bare skal komme i så løsthængende tøj, at man kan smøge buksebenene eller ærmerne op. Man skal ikke til at smide tøjet og ligge på en briks, siger Heidi.

Virker på få minutter

Det gør det også mindre angstfremkaldende, at nålene ikke skal placeres direkte i smerten.

– Min behandling kan aldrig gøre noget værre, end det er i forvejen, og som oftest kan du mærke en bedring i løbet af få minutter, hvis det virker på dig. Man siger, at én ud af fem ikke er modtagelig for behandlingen, men jeg har endnu kun mødt ganske få. Det nager mig lidt, når jeg ikke kan hjælpe, så der er jeg gået i tænkeboks og ser om jeg kan sparre med en kollega, siger Heidi.

Når hun møder mennesker, der ikke reagerer på behandlingen, er hun klar i mælet.

– Jeg vil aldrig bede en kunde om at komme igen, hvis vedkommende ikke responderer på behandlingen, når vi har været igennem alle punkter. For så spilder de tid og penge, siger Heidi.

Stor introrabat

Lige i øjeblikket er det ret billigt at prøve Heidis behandlinger: Det første besøg koster blot 50 kroner, mens de efterfølgende sælges til 115 kroner. Det er intropriser, der afspejler, at Heidi stadig er under uddannelse til BMS-akupunktør. Det langsigtede mål er, at en behandling skal koste mellem 250 og 300 kroner.

- Jeg har sat mine intropriser helt i bund, fordi de skal ses som ”jeg hjælper dig, og du hjælper mig”-priser. Jeg har brug for erfaring, hvis jeg skal være bedre, siger Heidi.

Hver tredje måned udbygger Heidi sin ekspertise gennem kurser hos Peter R. Cole, og hele uddannelsen tager halvandet år. Bagefter har Heidi planer om at udbygge med en uddannelse i hypnoseterapi, så hun kan kombinere de to behandlingsformer.

Nål i hånden mod smerter i foden

Hun har indrettet sin klinik i et værelse i privaten på Violvej, hvor hun er klar til at hjælpe mod smerter af stort set enhver slags.

- Jeg kan ikke kurere hverken en diskusprolaps eller fjerne gigt, men BMS-akupunktur kan lindre smerterne, og de fleste vil mærke en reduktion af smerterne umiddelbart efter behandlingen, siger Heidi.

Hun fortæller om flere meget positive oplevelser med de tynde nåle.

– Flere har kigget på mig med vantro, når jeg har stukket nåle i deres hånd for at behandle smerter i en fod. Men de har været ret overraskede over, hvor meget det hjalp. En af mine kunder havde lidt af søvnproblemer og konstant hovedpine, men behandlinger med BMS-akupunktur betød, at hun pludselig sov igennem, siger Heidi.

Smerten skal halveres – eller elimineres helt

Heidis succeskriterium er ret enkelt. En behandling skal have en umiddelbar effekt, og smerten skal mindst halveres, hvis den da ikke kan forsvinde helt.

– Hvis din smerte er en otter på en skala til ti, skal den helst være på fire eller derunder, når du går herfra, siger Heidi.

Foreløbig kombinerer hun en fuldtidsstilling som specialvejleder med rollen som iværksætter. Men hendes drøm er, at hun med tiden kan skrue ned for timetallet som lønmodtager og op for timetallet i klinikken. Da arbejdet som specialvejleder af og til byder på weekendarbejde og hverdagsfri, kan Heidi Ringgaard være ret fleksibel, når nye kundeaftaler skal lægges ind i kalenderen.

Du kan give Heidis projekt et like på Facebook.

Heidi Ringgaard har åbnet "Smertefriklinik" i privaten på Violvej.
bubble