Hvad har fremtidens teknologi med friskpresset juice at gøre?

Vitus Bering Innovation Park fejrede, i går d. 2. marts 2015, 5 års jubilæum med et spændende Future Flight Seminar. Vi STARTER SGU var selvfølgelig mødt op for at sige tillykke og være med til at fejre en vigtig aktør på iværksætterscenen her i Horsens. 

Den røde løber bød, med to glade og imødekommende Vitus Bering medarbejdere, gæsterne velkommen med et smil og et navneskilt. Arrangementet skulle foregå nede i den til dagliganvendte kantine, som i dagens anledning var lavet om til et seminar/networking area. Snacks var stillet frem, og køen til lækker friskpresset og ikke mindst sund juice varVBI-park - 5 års jubilæum - juicebar voksende.

Iværksættere, erhvervsdrivende, venner af huset og mange flere var mødt op for at fejre Vitus Bering og vise deres taknemmelighed for det stykke arbejde, de gør her i Horsens – både for uddannelses-, erhvervs- og iværksættermiljøet.

Da alle havde samlet sig om bordene, tog Vitus Bering Direktør Ulla Sparre scenen og bød alle velkommen. Hun fortalte kort om udviklingen i Vitus Bering Innovation Park. Målet med at skabe et kontorfællesskab, hvor uddannelse og erhverv sammen kunne få glæde af hinanden, er lykkedes. Nu skal skridtet tages videre og fokus indskærpes – til teknologisk innovation og internationale forretningsmuligheder – noget Vitus Bering har store forventninger til.

Herefter bød Ulla Sparre Horsens borgmester Peter Sørensen på scenen. Med taknemmelighed og stolthed talte Peter Sørensen om vigtigheden af Vitus Bering, både i forhold til at fremme iværksætteriet her i byen, men også i forhold til at sætte Horsens på landkortet.

Fremtidens teknologi og vindmøller

Efter borgmesterens tale, blev Christiane Vejlø budt op på scenen. Christiane Vejlø er digital trendanalytiker, redaktør på Elektronista og den første af de to gæstetalere, som skulle føre os igennem dette Future Flight Seminar.

Christiane indtog scenen og leverede en sikker præstation, trods uheldige tekniske udfordringer, som netop, meget passende, bekræftede hendes pointe om, at teknologi kun er noget der findes, når det ikke virker. Hun præsenterede, med humor og energi, gæsterne for 5 trends indenfor teknologien og fremviste mange interessante og skarpe synspunkter vedr. vores forhold til teknologien – hvordan den har udviklet sig og formentlig vil udvikle sig.

Herefter var der kaffepause med networking og kage på menuen.

Næste levende billede var iværksætteren og vindpionæren Henrik Stiesdal, hvis liv virkelig er et iværksættereventyr. Fra den første lille vindmølle han, som ung, lavede i sit hjem, til de mange og enorme vindmøller og vindmølleparker han har været med til at skabe. Årsagen, bag denne drivkraft og kreativitet til at skabe vindmøller, kom fra en bekymring for vores miljø og liv her på Jorden. I sandhed en kæmpe inspirationskilde Vitus Bering havde fundet frem i dagens anledning.VBI-park - 5 aars jubilæum - Christiane Vejlø

Alt i alt var det en meget passende måde, hvorpå Vitus Bering havde valgt at fejre deres 5 års jubilæum. En inspirerende og interessant mandag eftermiddag, der gav stof til eftertanke, både om teknologien vi omringer os med, men også om hvordan vi behandler den verden, vi lever i.

Ulla Sparre sagde disse ord om dagen:

“Dejligt med de mange aktive deltagere og at høre huset summe af netværk. Eftermiddagen blev det sunde skud energi, vi håbede på, så vi er allerede i gang med at planlægge næste future flight i efteråret 2015.”

Og det vil VI STARTER SGU uden tvivl se frem til og anbefale, at man møder op til – inspiration kan man aldrig få for meget af.

Da jeg sad og lyttede til Henrik Stiesdals oplysende ord, kiggede jeg op. Alle som har været i Vitus Bering ved, at man fra kantinen kan kigge hele vejen op gennem bygningen, og igennem store glasvinduer i loftet, direkte op i himlen, og jeg fik følelsen af, at man i Vitus Bering Innovation Park aldrig er langt fra stjernene.

bubble