Iværksætter – ALDRIG i livet

Lykkelig lønmodtager. Sådan oplevede Lena Hellström sig selv indtil for få år siden. Hun kunne på ingen måde tænke sig at udsætte sig selv for det mentale bungee jump, det er at starte sin egen virksomhed. Men en stor passion ramte hende.

– Jeg læste om en ny metode, Nudging, som fokuserede på at ændre vores adfærd på en positiv måde. Vi plejer at få folk til at deltage, købe eller gøre et eller andet ved hjælp af argumenter, kampagner eller bøder. Noget der taler til vores rationelle jeg. Men det virker ikke ret længe – hvis overhovedet. For vi mennesker er i 90 pct af vores tid styret af vaner, forudopfattelser og rutiner, fortæller Lena, der er uddannet journalist og har arbejdet med kommunikation i mange år.

En af de første i Danmark

Hun købte sig selv en privat uddannelse inden for nudging og blev en af de første i Danmark. Men der var noget som begyndte at rumsterer.

– Der var så meget, jeg gerne ville tage fat i, så jeg begyndte at se mig lidt omkring. Et besøg i kontorfællesskabet, bubblelabs, overbeviste mig om, at det godt kan lade sig gøre at slippe den sikre havn som lønmodtager. Her var andre, jeg kunne dele mine tanker med, så det lagde en dæmper på min usikkerhed, fortæller Lena, som dog påpeger, at det er svært at acceptere at ting tager tid. Selv om kunden siger ja tak, kan der gå flere måneder inden det bliver til en konkret aftale, og det ser hun som den største udfordring i det her iværksætteri.

Den 1. august 2015 blev firmaet NugdeCase en realitet. Der stod hun med en blank ordrebog, men med en stor tro på at nudging bliver noget, som vil være en kendt metode om få år. USA og England har allerede i flere år med stor succes brugt nudging til at få fx ledige hurtigere i arbejde, sortere affald bedre og øge folkesundheden.

Vil nudge danskerne sundere

Vil du være sundere?

Har du lyst til at prøve en ny vej til en slankere og sundere krop, så tilbyder Lena Hellström kurset “Nudge dig sund” torsdag aften den 14. april 2016 i Horsens.

Find mere info på nudgecase.dk eller køb billet på billetto.dk

Som en særlig gave til VI STARTER SGUs læsere udlodder hun en gratis billet (værdi 995 kr.). Skriv til lena@nudgecase.dk og begrund hvorfor lige præcis DU skal have pladsen. Vinderen bliver kontaktet senest den 7. april.

Læs mere om nudging her.

Her knapt et år senere samarbejder Lena Hellström med kommuner om motivation af ledige, underviser studerende og holder oplæg for personalegrupper om nudging og adfærd. Nu vil hun også gerne arbejde mere specifikt med nudging og sundhed.

– Rigtig mange mennesker mistrives i deres krop, og halvdelen af Danmarks befolkning vurderes at være overvægtig. Jeg har selv kæmpet med for mange kilo det meste af mit liv, men knækkede koden for 7 år siden. Den ændring vil jeg gerne hjælpe andre med, og nudging er et effektivt redskab i den forbindelse – vi magter ikke flere slankekure, mener Lena Hellström og smiler.

Det første foredrag med fokus på sundhed er her i april og hun forventer, at det bliver et fast tilbud fra Nudgecase til både private og firmaer.

En blank ordrebog har nu udviklet sig til et bredt spekter af opgaver, men alle med overskriften nudging. Og hendes råd til andre, som står på randen til at kaste sig ud i iværksætteriet, er:

“Prøv at lade være med at bekymre dig om økonomi. Brug din energi på at møde nye mennesker og find ud af hvad du kan bidrage med for at løse deres udfordringer. Så kommer opgaverne lige så stille. Og så spørg om hjælp i dit netværk, når du står over for en mental væg.”

Her fra VI STARTER SGU skal der lyde et kæmpe held og lykke med at ændre danskernes sundhedsvaner! Og læg lige mærke til muligheden for en gratis billet, som Lena udlodder til VI STARTER SGUs læsere – i faktaboksen :)

bubble