Iværksætterstøtte midt på Søndergade

Probitas har fået ny adresse på midten af Søndergade og åbner en ny iværksætterstøtteklub online. Mulighedsskaber René Kok Lyskjær og ægtefællen Trine Kok har fundet sig til rette oppe under taget i det gamle rådhus.

– Det er tit op til jul, at tingene bundfælder sig for mig, og mit arbejdsliv får udstukket en ny kurs, siger René Kok Lyskjær, da VI STARTER SGU kigger ind i Probitas nye lokaler under tagskægget over den gamle byrådssal på Søndergade.

Han henviser blandt andet til julen 2013, hvor rollen som lønmodtager var udspillet, og beslutningen om at gå fuldtids med iværksætteriet blev taget. Nu er det indholdet i Probitas, der står over for nogle gennemgribende ændringer og et nyt, ambitiøst iværksætternetværk, der er i sin vorden.

Regnskab under selvstændigt brand

Probitas er et I/S ejet af René og Trine. Under den fælles paraply finder man Trines design- og workshopvirksomhed inden for strik, Trine Kok, og Renés iværksætter- og regnskabsvirksomhed, Probitas. Men regnskabsarbejdet skal udskilles i et selvstændigt firma.

– Jeg vil stadig løse regnskabsopgaver for mine kunder, men fremover skal Probitas udelukkende handle om at lave nogle enkle og brugbare værktøjer for iværksættere, ligesom jeg selvfølgelig stadig tilbyder én til én-sessions, siger René.

Fællesskab online

Det seneste skud på stammen er Iværksætterstøtteklubben, der bliver skudt i gang i de første dage af januar. Klubben er et netværk af iværksættere fra hele landet, der blandt andet kan sparre med hinanden gennem en fælles Facebook-gruppe. René supplerer med månedlige webinars, ligesom han vil hjælpe med konkrete problemstillinger gennem Facebook Live-sessions hver måned. To gange om året vil der også være fysiske netværksevents. En vidensbank vil gradvist blive udbygget på en fælles, digital platform.

– Vi har allerede godt 20 medlemmer, så der er basis for en god erfaringsudveksling. Men jeg håber da, at der kommer flere til, siger René.

Der lukkes for tilmeldinger den 3. januar, og frem til den 23. december kan deltagelse købes til 2997 kroner for hele 2018. Det er også muligt at være med på månedsbasis for 297 kroner.

Iværksætterstøtteklubben repræsenterer også et kærligt spark bagi for René.

– Med klubben skal jeg løbende udvikle nye, brugbare værktøjer. Det er den slags, jeg ellers ofte udsætter i hverdagens rutiner, men det er et arbejde, jeg rigtig godt kan lide, siger René.

Værktøjerne kan være enkle metoder til at udnytte tiden optimalt, prissætte rigtigt, netværke optimalt, få styr på regnskaberne og meget mere.

Fornuftig økonomi

Nu har Probitas kørt for fulde omdrejninger i små fire år, og det er først indenfor det sidste år, at det har været muligt at trække to lønninger ud af selskabet.

– Vi har jo bare været i den heldige situation, at vi har kunnet sætte udgifterne efter indtægterne. Jeg har altid arbejdet med tal, så det var jo simpel matematik. Men det er da fedt at se, at vi nu kan leve af det, vi brænder for, siger René.

For det er iværksætteriet, der driver værket for både René og Trine. I øjeblikket er Trine travlt beskæftiget med sin strikkeskole, men hun skal med tiden lave mere og mere i Probitas-regi – også bidrage til Iværksætterstøtteklubben.

Du kan give Probitas et like på Facebook og læse mere om produkterne på hjemmesiden.

René Kok Lyskjær har fundet sig til rette i de nye lokaler, øverst i det gamle rådhus på Søndergade.
bubble