Karinas café er for alle

Karina er sprunget ud som iværksætter med Café Boblen i Amaliegade. Stedet lokker med hjemlig hygge og et prisniveau, hvor alle kan være med.

Karina Hunter har længe haft planer om at blive caféejer, når alle børn var rejst hjemmefra. Det ville sikkert passe med, at hun fyldte 50. For tyve år siden stod hun i café på Kvindemuseet i Aarhus, og de glade minder herfra har fulgt hende i alle de mellemliggende år, som hun har udfyldt med arbejdet som kontorassistent i det offentlige. Men noget sagde hende pludselig, at der ikke var nogen grund til at vente yderligere otte år på at virkeliggøre drømmen.

– Jeg var ikke glad for at gå på arbejde længere. Så hvorfor bruge mere energi på det, når lysten var til noget helt andet, spørger 42-årige Karina Hunter retorisk.

35 kroner for dagens suppe

“Min revisor pressede mig til at skrue prisen op til 35 kroner”

Hun har åbnet Café Boblen på hjørnet af Amaliegade og Hulvej, lige ved siden af de lokaler, der for en del år siden rummede apotek Hvide Hest. Her har hun skabt en åben dagligstue med imiteret pejs, hjemlige genbrugsmøbler og duften af hjemmebagte boller fra køkkenet. Det har hele tiden været meningen, at prisniveauet skulle ligge, hvor alle kan være med.

– Kaffen koster 25 kroner med refill, og en friskbagt bolle med smør koster 20 kroner. Jeg vil prismæssigt ligge på et niveau, hvor alle har mulighed for at bruge lokalet som deres egen udvidede dagligstue, siger Karina.

Café Boblen i Horsens tilbyder almindelig filterkaffe til 25 kronerEgentlig ville hun have serveret dagens grøntsagssuppe med brød for 25 kroner, men lidt faglig sparring ændrede dog på den plan.

– Min revisor pressede mig til at skrue prisen op til 35 kroner, griner Karina.

Karinas hjerte er stort, og hun vil gerne gøre cafeen til et sted for mennesker, der ellers ikke kommer på café. Men det er som bekendt svært at leve af filantropi. Men Karina glæder sig over, at målgruppen for cafeen allerede har fundet vej.

– Jeg havde besøg af en ældre dame, der havde sin datter og børnebørn med. Hun valgte impulsivt at betale, da hun så, hvad det kostede. Så havde hun også råd til at invitere familien på café, siger Karina.

Opkaldt efter folkevognen

Café Boblen har hentet sit navn i folkevognen, der var lidt mere almindelig i bybilledet for 30 år siden. Karina har malet nogle billeder med den ikoniske bilmodel til væggene, da hun måtte skrotte sin oprindelige drøm om at få en halv VW boble ind i lokalet.

– Men så var der ikke plads til gæsterne, smiler hun.

Hun holder menukortet kortfattet og enkelt, så omkostningerne kan holdes nede. Her er dagens grøntsagssuppe med brød, bolle med smør og et stykke kage. Der er ingen larm fra espressomaskinen, for kaffen er den helt enkle fra filter. Ingen fancy latte eller cappuccino her – til gengæld er prisen også en helt anden. Der er ingen alkoholbevilling, så gæsterne må klare sig med te, kaffe, kakao eller en kold sodavand.

Det er muligt at låne et spil backgammon eller kort, hvis du vil dyste over en kop kaffe. Fri Wi-Fi er på vej, da disse linjer skrives. Så det bliver muligt at arbejde eller screene internettet for sindsoprivende begivenheder, mens livet kører i sit eget adstadige tempo i og udenfor det historiske lokale.

Du kan give Karinas iværksætteri et like på Facebook.

bubble