Kvinderne har brug for mere mod

Camilla Rixen vil med Be Bold give flere kvinder mod på at springe ud som selvstændige.

Springet ud i iværksætteri kan af og til kræve en del mod, og selvom kvinder er lige så modige som mænd, kan netop dette spring rumme en kønsbetinget forskel. Det mener Camilla Rixen, der står bag BeBold-Strategy.dk.

– Kvinder udgør kun omkring 25 pct. af alle nye iværksættere, fordi de måske i højere grad end mænd lider under en tøven og en tvivl. De har ofte ekstra svært ved at prisfastsætte værdien af deres tid og deres produkter. Hele den der ”hvad er jeg værd” og “kan jeg være det bekendt”-tankegang kan være ekstra svær for kvinder, siger Camilla.

Derfor vil Camilla gerne følge medlemmerne af Be Bold Strategy helt i mål. Give dem konkrete værktøjer undervejs og bidrage med det kærlige puf i ryggen, når der er brug for det.

– Jeg vil være med på sidelinjen under hele deres rejse fra idé til en forretning, de kan leve af, siger Camilla.

Brænder for at hjælpe andre iværksættere

Camilla kastede sig selv ud i iværksætteriet tilbage i 2016, mens hun stadig læste til sin bachelor i iværksætteri og ledelse på VIA i Aarhus. Camilla Rixen Design Studio lavede blandt andet holistisk design, visuel identitet, logoer og andet grafisk design, og hun kunne trække på sin faglighed fra uddannelsen til designteknolog, hun tidligere havde gennemført i Herning. Virksomheden forsatte efter bacheloren var i hus, men for omtrent et år siden kunne hun mærke, at hun ville et helt andet sted hen.

– Jeg brændte ikke rigtig for det grafiske arbejde. Det er ikke min virkelige passion. Jeg vil meget hellere gøre det, jeg er bedst til og hjælpe andre til at lykkes med iværksætteri, siger Camilla.

Hjælp og sparring til alle trin

Be Bold Strategy kan hjælpe iværksættere på alle udviklingstrin. Til begynderne findes iværksætterkurset på ni moduler, der foregår online. Det tager deltagerne i hånden fra idéfase til registrering af flyveklar virksomhed. Da kurset foregår online, kan deltagerne tage lektionerne, når tiden er til det, alle kan være med, og man kan gense lektionerne og bruge de tilgængelige ressourcer igen og igen.

“Jeg vil være med på sidelinjen under hele deres rejse fra idé til en forretning, de kan leve af.”

Til de iværksættere, der allerede er i gang, laver Camilla forskellige forløb, coaching og løbende workshops. Den næste er på torsdag den 18. juni, hvor overskriften er ”Find dit why” – en workshop, hvor deltagerne hjælpes til at finde ind til kernen af deres virksomheder. Hvorfor er du blevet iværksætter? Hvad er det præcis, du brænder for at lave og hvorfor? Det er nogle af spørgsmålene, deltagerne kan finde svar på i løbet af workshoppen. For mere information se Be Bolds Facebookside. Medlemmer af Be Bold Strategy kan deltage gratis, men andre interesserede kan være med for 149 kroner excl. moms.

Et medlemskab af netværket Bold Ladies, der koster 149 kroner om måneden excl. moms, giver desuden adgang til et stort ressourcebibliotek, artikler, skabeloner m.v. Værktøjer, der er en stor hjælp i iværksætteriet. Derudover giver et medlemskab adgang til den lukkede Facebook-gruppe for medlemmer, hvor erfaringer og udfordringer kan debatteres med ligesindede. Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er blandt interessenterne, der støtter op omkring Bold Ladies netværket.

Business Boost

Lige nu arbejder Camilla på at lave et Business Boost-forløb, hvor specialister udefra bidrager. Et lidt længere forløb af workshops og vidensdeling, der skal hjælpe eksisterende iværksættere med at styrke forretningen og udleve det egentlige potentiale. Hun regner med at have forløbet klar i løbet af sensommeren.

– Business Boost handler om at få skabt handling bag alle intentionerne, at skabe vækst, udvikling og målbare resultater. Udvikling kræver en ekstra indsats, siger Camilla.

Satser alt på projektet

Camilla er fraflyttet sin lejlighed og er rykket hjem til forældrene, så hun kan satse alt på sin virksomhed, som hun lancerede 11.marts. Hun har arbejdet med iværksætteri i de sidste fem år, så hun ved også, at det er vigtigt med klokkeklare mål. Så når man spørger, hvornår hun kan leve af Be Bold, leveres svaret uden tøven.

– Jeg kan leve af det, inden året er omme, siger Camilla med et smil og tilføjer:

– Jeg tror meget på manifesteringer. Hvis man siger til sig selv, at tingene skal udvikle sig på en bestemt måde og arbejder hårdt for det, går det også ofte i opfyldelse. Så jeg siger, at jeg kan leve af det, inden året er omme, Covid-19 eller ej.

Du kan læse mere om Be Bold Strategy på hjemmesiden og følge med i aktiviteterne på Facebook, hvis du smider et ”Synes godt om”.

Camilla Rixen står bag Be Bold, der er uddannelse og støtte til kvindelige iværksættere.
bubble