LINDE'S COFFEE

De fleste iværksættere sælger enten et produkt eller en ydelse, hos LINDE’S COFFEE er det i lige så høj grad oplevelsen og smilet der er i fokus.

Iværksætteren bag LINDE’S COFFEE hedder Christina Linde, hun har købt en kaffe scooter med det formål at sprede god stemning i Horsens. Det må siges at lykkes, fordi man kan ikke andet end at smile og blive glad når man går forbi den lyseblå kaffe scooter. 

Den dygtige, men ydmyge iværksætter Christina Linde, blev nærmest ramt af imposter syndrom på hendes første dag med sin kaffe scooter.

 

“Jeg stod virkelig der og tænkte: ‘Shit! Jeg håber ikke der kommer nogen’ . Mine første kunder var 3 unge fyre som kom forbi i en lille bil og bestilte en iskaffe. Jeg kunne slet ikke finde rundt i min egen Kaffevogn, men de bed ikke mærke, tværtimod tog de godt imod mig.”

 

“Min anden kunde var postbudet, som oprindeligt kørte forbi mig. Han kom tilbage og bestilte en espresso. Han stod og ventede mens han smilede, pludselig gik han mod bilen og jeg tænkte: ‘Årh nej, det har taget for lang tid og nu kører han sin vej.’ Dog ikke, han tømte sin bil for alle de mønter han kunne finde. Jeg fik 57,- for min lille espresso som koster 26,-. Jeg fik drikkepenge den første dag, det er lidt vildt.”
Den perfekte forretningsstrategi?

 

Christina har ikke startet med at lave en stor forretningsstrategi, værdisætninger eller lignende, siger hun selv. Det vigtigt for iværksættere at lægge en plan om hvilken retning deres virksomhed skal. Selvom Christina mener hun ingen plan har lagt, kan det alligevel fornemmes på hende og det hun siger: 

 

“Jeg tror at oplevelsen skal sælge sig selv. Man kunne sagtens have lavet en forretningsstrategi og værdisætning, det skal man også når man skal noget andet. Det er bare ikke det jeg skal. Jeg skal bare igang, finde mit sted. Jeg havde virkelig overvejet at vente. Jeg havde ingen logo, mit skilt har jeg stjålet fra min børn, det er deres gamle opslagstavle, min mand har lavet de andre skilte. Alt behøver ikke at være så perfekt, så kommer man aldrig i gang.”

 

Hvor må kaffescooteren egentlig stå? 

 

Problemer med gaderegulativet har spændt ben for LINDE'S COFFEE. Det er svært som nystartet iværksætter at finde hoved og hale i, hvad man må og ikke må. Især kommunikationen fra kommunen har været forvirrende og reglerne har været svære at fortolke. Dog har Christina mødt en stor opbakning fra enkelte forretningshavere, som hun må stå ude foran i nogle baggårde.

 

Glæde og smil er vigtigere end penge.

Hvor lidt kan jeg nøjes med? Er nok som regel ikke tanken de fleste iværksættere går rundt med inden de starter virksomhed. Det har været den strategi, der givet Christina modet til at blive selvstændig. Det understreger hun i hendes fortælling omkring eventyret der hedder LINDE'S COFFEE. Det er oplevelsen, de glade mennesker og vigtigst af alt smilet der betyder noget for Christina.

Som selv slutter af med:

“Der er smil til 0,- hvis man kigger forbi, det gør mig glad når kunderne får en god oplevelse og dejlig kaffe med herfra.”

 

Følg med på LINDE'S COFFEE Instagram her

bubble