Fitnesskæde fra Horsens henter millioninvestering i Løvens Hule

Muscle House, der i dag har butikker i Horsens, København og Odense, startede i sin tid i Horsens, da Anders Kjærgård Nielsen efter sin tid i Forsvaret kastede sig ud i livet som selvstændig. I dag oplever virksomheden stor vækst på tværs af butikker og webshop, og de nu tre ejere har netop takket ja til en millioninvestering efter deres deltagelse i Løvens Hule.

Bag fitnesskæden Muscle House står i dag trioen Emil Jensen, Anders Kjærgård Nielsen og Haris Bejtić. I sin tid startede eventyret dog med en enkeltpersons passion for træning og drive for iværksætteri.

”Da jeg kom hjem fra Forsvaret, havde jeg tid til at reflektere over, hvad jeg ville med mit liv. Og jeg har altid tænkt, at livet som selvstændig lød interessant. Det startede egentlig som et hobbyprojekt, hvor jeg solgte lidt tøj, men jeg fik blod på tanden og vidste, at jeg skulle fortsætte som selvstændig,” siger Anders Kjærgård Nielsen, der efterfølgende etablerede Muscle House.

Anders, der altid har haft en passion for træning og sundhed, fandt det derfor naturligt i 2014 at åbne en butik på Godsbanegade i Horsens, der solgte alt lige fra fitnessudstyr til træningstøj og kosttilskud. Et halvt år efter butikkens åbning blev Emil Jensen en del af Muscle House, og herefter begyndte rejsen at tage fart for de to, der lærte hinanden at kende gennem Forsvaret.

På meget kort tid gik virksomheden fra en omsætning på 40.000 til 200.000 kr., og de to kammerater red på en vækstbølge af god timing i markedet, en naturlig sans for forretningsudvikling og ikke mindst deres konstante drive og arbejdsomhed.

”Da vi åbnede butikken i Odense, oplevede vi stort set succes fra dag ét med lang kø ude på gaden. Det var meget overvældende, og i den periode med butiksopstart og drift, arbejdede vi begge sindssygt meget for at få det hele til at gå op.”

Butikker og webshop skal leve i synergi

I 2015/2016 var de to butikker i Horsens og Odense så godt etableret, at Anders og Emil begyndte at fokusere på hjemmeside og webshop. Butikkerne var dog fortsat deres primære fokusområde, forklarer Anders:

”Vores strategi har altid været at få butikkerne til at stå stærkt i markedet og så sekundært sælge produkter i vores webshop. I dag driver vores webshop dog omkring 80 % af vores omsætning, så det er klart, at e-commerce fylder meget nu. Målet er dog, at webshop og butikker forbliver i synergi, så vi får så stor tilstedeværelse på det danske marked som muligt.”

Siden da har Muscle House udvidet med en tredje butik i København, og det var i samme periode, at medarbejderen Haris Bejtić blev medejer af virksomheden. I januar 2021 rykkede de desuden til et større lager i Silkeborg, hvor Muscle House har hovedsæde i dag. 

”Vi har taget det sure med det søde”

”Både Emil og jeg har de seneste år været ramt af stress og angst, så vi har mærket på egen krop, hvad livet som selvstændig desværre også kan resultere i. Der er et konstant pres og ansvar forbundet med at være sin egen og andres chef, og de skiftende roller og mange bolde i luften fylder ekstremt meget,” fortæller Anders.

Anders og Emil er begge på den anden side af forløbene nu, og selvom de fortsat kæmper med at finde den perfekte work-life-balance, så er de blevet bedre til at prioritere dem selv og dét at holde fri.  

”Som selvstændig kan man nemt føle, at man ikke kan tillade sig at holde fri – men det er måske den værste fejl, man kan begå. Hvis man ikke prioriterer tid til at koble af i hverdagen, så risikerer man til sidst at brænde ud med et brag. Det har vi måtte erfare på den hårde måde,” siger Anders.

Deltagelse i Løvens Hule åbner op for nye muligheder

For to uger siden kunne man møde de tre ejere af Muscle House i DR-programmet Løvens Hule, hvor de gik derfra med en rekordstor millioninvestering fra investor Christian Arnstedt. Deltagelsen i programmet var ikke blot en oplevelse for livet, men også en mulighed for, at Muscle House kan udleve flere af deres drømme og høje ambitioner for fremtiden:  

”Vores mål med Løvens Hule var aldrig økonomisk, men derimod at kunne trække på løvernes kompetencer. Vi vil gerne i fremtiden fokusere mere på vores egne housebrands og udvide til det svenske marked. Og netop Christian Arnstedt, føler vi, er den helt rette til at hjælpe os videre på denne rejse.”

Besøg Muscle House her eller på deres sociale medier. 

bubble