Nanna laver negle i Brædstrup

Nanna Brink Jørgensen har forladt inkassobranchen for at blive selvstændig negletekniker. Hun har åbnet klinikken Nails By Nanna i Brædstrup med god hjælp fra Startup Central.

Det er tit et naturligt ophold i karrieren, der kan animere lønmodtagere til at forlade et sikkert og vellønnet job og springe ud i det mere usikre iværksætteri. Det er også sagen for 23-årige Nanna, der efter endt barsel fra et stort inkassofirma tog springet. Med hus og fire sammenbragte børn var det en stor beslutning, men der var masser af støtte hjemmefra til springet – af ret indlysende grunde: Nannas forlovede, som bliver gemal senere på året, hedder Anders Fogh og driver iværksætterportalen Startup Central.

– Det er klart, at han har skubbet til mig og stillet alle de vigtige spørgsmål til min forretningsplan. Han er også kommet med flere ideer, der pludselig gjorde min drøm realistisk, siger Nanna.

Klinik i vindfanget

Nanna har arbejdet med at lave negle i seks år, og hun har løbende taget diverse kurser. Men den første lærdom og interesse kom fra Nannas mor, der også var uddannet negletekniker. Fra november vil Nanna videreudvikle sin faglighed på negleteknikeruddannelsen i Slagelse, mens hun naturligvis vil drive Nails by Nanna fra privaten i Brædstrup.

Klinikken er indrettet på de kvadratmeter, der typisk er spildplads i typehuse fra 70’erne – vindfanget indenfor den oprindelige hoveddør. På den måde kan klinikken drives fra privaten, uden at kunderne skal entrere et privat hjem.

– Der er flere fordele ved at drive det hjemmefra, fordi det gør mig langt mere fleksibel. Jeg kan nemmere lave andet, hvis der er huller i kalenderen, men jeg kan også lettere hjælpe kunder, der får brug for akut hjælp udenfor normal åbningstid. Jeg havde f.eks. en kunde, der havde knækket en negl og skulle til en stor fest. Så kunne jeg hjælpe om aftenen, siger Nanna.

Men på længere sigt kan hun dog godt forestille sig en klinik inde i Brædstrup by. Men det skal først være, når der er så meget gang i forretningen, at hun kan ansætte andre negleteknikere.

Bygger negle

“Det er virkelig afslappende for mig. Jeg er selvfølgelig træt efter en arbejdsdag, fordi jeg har været meget koncentreret, men perfektionismen i arbejdet passer mig rigtig godt.”

Nanna tilbyder normal manicure, men hendes speciale er at lave kunstige negle. De bygges på den eksisterende negl af en særlig voks, der bliver ligeså hård som naturlige negle, når det tørrer. Faktisk bliver de kunstige negle op mod 12 gange stærkere end naturnegle. De kunstige negle kan pyntes med glimmer og farver efter den enkeltes præferencer. Det kan være negle til fest, men det kan også være negle til hverdag. Og det er skam ikke kun kvinder, der kommer i Nannas klinik.

– Jeg har også hjulpet mænd, der har bidt negle. Neglebidning giver jo nogle grimme negle, og der kan kunstige negle skjule problemet, så ingen kan se det. Det ligner fuldstændig almindelige negle, og samtidig er de ubehagelige at bide i, så de kan samtidig afhjælpe problemet, siger Nanna, der også har prøvet at lave særlige negle til en kvinde, der skulle bruge dem til guitarspil.

Nails By Nanna Brædstrup

Nanna har selv udviklet produkter til sunde negle.

Arbejdet med neglene er næsten terapi for Nanna.

– Det er virkelig afslappende for mig. Jeg er selvfølgelig træt efter en arbejdsdag, fordi jeg har været meget koncentreret, men perfektionismen i arbejdet passer mig rigtig godt, siger Nanna, der dog også har stor lyst til at tale med kunderne imens.

– Det er en anden side af arbejdet, jeg er rigtig glad for. Jeg kan godt lide at tale med folk og lære dem at kende. Men hvis de foretrækker stilhed, respekterer jeg naturligvis det, siger Nanna.

Simpel og effektiv markedsføring

Forretningen kører allerede fornuftigt, og Nanna kan typisk tage fire kunder om dagen. Der er en god tilgang af nye kunder, og de eksisterende er heldigvis flittige til at fortælle om Nannas klinik. Der er kunder fra både Silkeborg, Horsens og selvfølgelig Brædstrup, og det er også en vigtig grund til at blive i Brædstrup, der ligger lige midt i det hele.

Ellers findes nye kunder gennem Facebook og de tips og tricks, kæresten Anders kan hjælpe med.

– Da min lillesøster skulle konfirmeres, lavede jeg en masse goodiebags til alle de andre pigekonfirmander. Der var nogle produktprøver og rabatkuponer til både konfirmander og mødrene. Det var en rigtig god måde at få nye kunder, og det var Anders’ idé, siger Nanna, der dog ikke laver negle på piger under 16, da neglen skal være færdigudviklet først. Men en almindelig manicure skader ikke en konfirmand.

Markedsføring har også været helt lavpraktisk, som når hun eller Anders har taget en håndfuld flyers med til brevkasserne, når hunden alligevel skulle luftes.

Udviklingsmuligheder i fremtiden

Med tiden er det som nævnt håbet, at klinikken kan flytte til større lokaler med flere ansatte, så Nanna kan kaste sig over andre opgaver.

– Jeg forestiller mig ikke, at jeg skal lave negle resten af mit arbejdsliv. Men jeg vil gerne undervise i det og måske udvikle flere produkter til negle, siger Nanna.

Du kan give Nails by Nanna et like på Facebook, følge med på Instagram og læse mere på hjemmesiden om priser og kontaktinfo.

bubble