Nattens iværksættere med ny klub

Jens Gønge Mikkelsen sprang ud med begge ben i iværksætteriet, da muligheden pludselig bød sig. I fredags kunne han med makkeren Allan Olsen sætte endnu en milepæl i foretagsomheden med åbningen af natklubben Sölibat.

Crazy Daisy var the shit blandt de unge i 90’erne, når der skulle kværnes eksotiske drinks til hede rytmer. I midten af 90’erne fik kæden en afdeling i Horsens, og Jens Gønge arbejdede her, der og allevegne i kæden som discjockey. I 1997 valgte kædens hovedkontor i Vejle at begynde en bortforpagtning og salg af en række afdelinger, herunder Horsens.

Stort ansvar for to meget unge

“Vi var begge i 20’erne og rigeligt grønne til så stor en forretning. Men det var ubeskrivelig fedt at gøre sin hobby til et arbejde.”

Jens havde arbejdet med at drive Horsens-afdelingen, da muligheden for at overtage lokalerne pludselig bød sig i 1999. Han sprang til sammen med en kollega fra Vejle, Allan Olsen. De startede en forpagtningsaftale med Crazy Daisy på lokalerne i Horsens pr. 10. december 1999. Forinden havde Jens været medejer på et solibat_horsens_natklubdiskotek i Randers, ligesom parløbet med Allan siden førte til involvering i diskoteker i både Herning, Odense og Helsingør. Så sent som 2013 var de involveret i Spektrum, det tidligere MF Broen, i Aarhus havn. I dag er koncentrationen dog rettet hundrede procent på de tre klubber i Horsens, der nu hedder Jin, Hemingways og Sölibat.

– Det var da et kæmpe ansvar at stå med, dengang i 2001. Vi var begge i 20’erne og rigeligt grønne til så stor en forretning. Men det var ubeskrivelig fedt at gøre sin hobby til et arbejde, siger Jens.

Pigeinstituttet

“Jeg slap for at hænge fast i vendingen ”Horsens er også en svær by”, som er en vending, man hører med skiftende bynavne i alle byer. De der fastlåste ideer om, hvad der kan lade sig gøre – og navnlig, hvad der ikke kan lade sig gøre.”

Han flyttede først til Horsens i 1999, men det har aldrig været en hæmsko at komme udefra.

– Jeg slap for at hænge fast i vendingen ”Horsens er også en svær by”, som er en vending, man hører med skiftende bynavne i alle byer. De der fastlåste ideer om, hvad der kan lade sig gøre – og navnlig, hvad der ikke kan lade sig gøre. Alle nej-hattene. Alt det var jeg befriet for, siger Jens.

Gåpåmodet resulterede blandt andet i Mad Americans i 2014 og en lang række ombygninger igennem årene. Mad Americans var en ny, eventpræget kluboplevelse for de yngste i nattelivet. Konceptet har haft sin tid, og nu er stedet efter endnu en omfattende ombygning genåbnet under navnet Sölibat.

Navnet spiller humoristisk på stedets historie. Tilbage i 1884 inviedes Frk. Mommes pigeinstitut i de samme lokaler, så egnens uskyldsrene piger kunne opdrages til at blive ærbare kvinder. De sidste godt 20 år har rummene leveret fest og farver til det yngre segment i nattelivet. Men det der med alderssegmenter handler mere om mindset end fødselsdag, har Jens erfaret.

– Mad Americans var primært tiltænkt de unge i begyndelsen af 20’erne, men der var også en del gæster i begyndelsen af 30’erne. På samme måde oplever vi, at Jens_Gonge_Solibat_Hemingways_Jin_HorsensHemingways, der var rettet mod det ældste segment, også tiltrækker helt unge. Så selvom vi har sat nogle målgrupper op til de tre klubber, har det i sidste ende ikke så meget med alder at gøre, siger han.

Tre klubber og tre gange så meget arbejde

Men det har været en succes at opdele de omkring 1000 kvadratmeter i tre forskellige klubber.

– Selvom publikum er blandet alle tre steder, har det en psykologisk virkning, at de har hver deres indgang. De kan bedre føle, at det er deres sted, og de ved, hvad de går ind til, siger Jens.

Men han har også erfaret, at selvom de tre klubber ligger under samme tag, er det stadig tre gange så meget arbejde som i én.

– Vi har jo tre forskellige personalegrupper, der skal plejes. Forleden var vi 40 mand afsted fra Sölibat på sammenrystningstur til et diskotek i Esbjerg, som vi samarbejder med, siger Jens, der tilføjer, at de tre natklubber i Rædersgade sammenlagt har tilknyttet knap 100 medarbejdere.

Du kan give Sölibat en thumbs up på Facebook og følge med på Instagram.

Der var stadig byggerod på Sölibat, da VI STARTER SGU kiggede ind.
bubble