To virksomheder og én god idé

Fotograf Ann og frisørsalon Somé Hair and Makeup Art er gået sammen om foto og styling til erhvervsportrætter. Ann og Sonja vil gøre det til en nydelse at blive fotograferet.

Iværksætteri kan af og til være en ensom affære. For selvom du måske finder ind i et godt kontorfællesskab, sidder du ofte ret alene med dit arbejde i dagligdagen. Så er det værd at overveje partnerskaber. Dels fordi du dermed udvider produktsortimentet på hylden, og dels fordi det bare er lidt sjovere.

Styling og erhvervsfoto

Det har Ann Sørensen fra Fotograf Ann og Sonja Tinggård-Jensen fra frisørsalonen Somé fundet ud af. De to unge kvinder har hver deres forretning, men sammen har de skabt ”Foto og Styling”, hvor styling og erhvervsfoto går hånd i hånd. Ideen har været på bedding i mere end tre år. De to fandt sammen gennem fælles bekendte hos Iværksætter.nu i Gedved, og det var Sonja, der tog kontakt til Ann.

–  Vi klikkede godt fra første færd, og jeg syntes, at ideen var smaddergod. Men vi havde hver vores forretning, så det tog lidt tid at få pustet liv i drømmen, siger Ann.

Tilbyder forskellige pakker

Ann arbejder som fotograf med sit eget studie på Lokesallé, som vi har skrevet om før. Sonja driver frisørsalonen Somé i Kongensgade, hvor hun også bruger sine uddannelser som stylist og makeupartist. De to har lavet nogle forskellige pakker, hvor kunden først bliver stylet og får lagt makeup hos Somé, hvorefter turen går ud til Anns studie. De tre pakker, der koster henholdsvis 3.500, 6.400 og 12.000 indeholder forskellige muligheder. Hvor den billigste giver mulighed for at blive stylet i ét sæt tøj med efterfølgende portrætfotografering i studiet, giver pakke 2 og 3 mulighed for at vælge flere locations udenfor studiet og blive stylet i tre forskellige sæt tøj. Pakke 3 indeholder også et formøde og muligheden for at blive fotograferet både i studie og på én eller flere locations.

– Det kan jo være, at man har flere sider af sit arbejdsliv, som man gerne vil have portrætteret. Måske skal man bruge ét foto til sin LinkedIn-profil og et andet, når man henvender sig til medarbejderne, siger Sonja.

Masser af tid

I pakke 2 og 3 er Sonja med under fotograferingen, så der er mulighed for ”fresh up” undervejs.

– Jeg er jo vant til at rette lidt på tøjet, hvis det sidder forkert, men Sonja har en særlig tæft for få det hele til at sidde helt rigtigt. Hun kan lige sætte en nål bagpå og få en fold til at forsvinde, og hun ved lige, hvad der skal til, før håret sidder helt perfekt, siger Ann.

De to har åbnet hjemmesiden fotoogstyling.dk, hvor interesserede kan læse mere om mulighederne.

– Vi vil gerne fjerne noget af nervøsiteten ved at få taget gode erhvervsfotos. Det skal virkelig føles som selvforkælelse at få billederne lavet hos os, og kunderne skal fornemme, at vi har masser af tid, siger Sonja.

Primært til erhvervskvinder

De to er godt klar over, at deres opsætning mest henvender sig til kvinder, men ligesom Ann gerne tager erhvervsportrætter af mænd, kan de naturligvis også styles af Sonja ved særlige behov.

– Du skal have nogle billeder, hvor du kan sige ”jeg er stolt af det billede”, uanset hvor fotogen, du opfatter dig selv. Du skal føle, at vi har fanget den bedste udgave af dig, og du skal føle dig holdt i hånden undervejs i processen, siger Ann.

Du kan læse mere på hjemmesiden og give Ann og Sonja et like på Facebook.

bubble