Netværk med girlpower

Denne artikel er en del af en artikelserie om Horsens’ erhvervsnetværk. Vi vil i den kommende tid forsøge at komme omkring alle de kendte og mindre kendte netværk – både de sociale og de mere forretningsprægede. Hvis du synes, vi har overset et netværk, må du ikke tøve med at give os et tip.

Der er også girlpower i de horsensianske erhvervsnetværk. Knap 40 kvinder fra det østjyske erhvervsliv mødes ti gange om året – bl.a. med fokus på den rette balance mellem privatliv og erhvervsambitioner.

Fremtidens Kvinder (tidligere kendt som Woman in Business) er drevet af lokale horsensianske kvinder. Her er et netværk hvor der er fokus på en kombination mellem det sociale og det faglige indhold.

De månedlige møder består derfor altid af spisning og et fagligt indspark i form af eksempelvis foredragsholdere eller virksomhedsbesøg. Det skaber en blanding af relationsopbygning og personlig udvikling på både det menneskelige og det professionelle plan og fokus på hvordan man finder den rette personlige work life balance.

Opbakning fra netværket

Annette Pehrson fra Marsalle Elektro, som er medlem af Fremtidens Kvinder, fortæller hvordan hun som medlem af Fremtidens Kvinder i Horsens sætter pris på at medlemmerne altid mødes til spisning og socialt samvær efterfulgt af en præstationsrunde samt en snak om et bestemt emne. Det er eksempelvis netværkets egne medlemmer der fortæller om sin egen virksomhed og et specifikt emne som tilgang til salgsområdet.

- Der har været mange gode forskellige emner oppe og vende, og når man kender hinanden godt i netværket er det altid muligt at finde hjælp og støtte når der er brug for det, siger Annette Pehrson.

Hun fortæller også hvordan det for hendes eget vedkommende er det et godt forum til alle der ikke har kollegaer at dele med og hvordan mødedagene varierer og altid placeres altid på en tirsdag, onsdag eller torsdag, så der en chance for at alle kan komme.

Nærvær og uformel stemning

På møderne er der også mulighed for at blive klogere på hvem man sidder overfor ved bordet – hvad arbejder vedkommende med, hvilke udfordringer sidder hun med for tiden og hvordan kan I måske bruge hinanden til at hjælpe hinandens virksomheder et skridt videre. Det giver et specielt nærvær og en uformel stemning, som hurtigt kan virke tiltrækkende hvis man som person er mest til den afslappede samtale og networking i eget tempo.

Seneste arrangement foregik på Fængslet i Horsens, startede kl. 19 med spisning, efterfulgt af en rundtur i de gamle bygninger og sluttede Inspektørens mødelokale til et oplæg omkring branding af og særligt om konferencer og arrangementer i FÆNGSLET. Desuden var det også muligt at få et talerør til resten af gruppens medlemmer, hvis man havde noget på hjerte i forhold til egen virksomhed. Det kunne eksempelvis være erfaringer man gerne ville give videre, eller hvis man havde brug for indspark til en aktuel problemstilling man boksede med.

Kunstmuseet

Alt i alt mødes netværkets medlemmer ca. ti gange årligt på varierende ugedage, oftest tirsdag, onsdag eller torsdag og i gennemsnit én gang i måneden. Netværket mødes igen til generalforsamlingen torsdag den 23. marts 2017, og mødes derefter igen den onsdag den 19. april 2017 og torsdag den 18. maj 2017.

Netværket har sit udgangspunkt på Kunstmuseet i Horsens og er åbent for alle kvinder, uanset om man er ansat eller har sin egen virksomhed, om man er senior eller ved at tage sig en uddannelse.

Læs mere om Fremtidens kvinder her og giv dem et like på Facebook.

Stockfoto.
bubble