Opbakning til iværksætterne

Når man lader Google analysere vistartersgu.dk for 2016, får man en ganske opløftende status på iværksætteriet i Horsens.

I 2016 skrev vi 42 gange om en ny iværksættervirksomhed. Da vores antenner af gode grunde ikke kan opfange alt, er det sikkert og vist, at der var endnu flere friske iværksætterhistorier at fortælle i 2016. Dem håber vi at fange i 2017. Men tæt på én om ugen er da meget pænt.

Iværksætteri er mange ting

Artiklerne har ramt bredt – fra de små næringsdrivende til de mere ambitiøse og innovative visioner. Vi har blandt meget andet skrevet om en ny vinhandler i Nørregade, en producent af hårfjerningsprodukter på landet ved Bjerre og nogle iværksættere, der handler med overskudsjord fra anlægsprojekter. Der har både været omtale af spirende produktionsvirksomheder, restauranter, butikker, webshops, liberale erhverv og ildsjæle med en god idé og højt engagement.

De portrætterede iværksættere lå aldersmæssigt fra omkring 20 år til knap 60 år. For de kønsrolleinteresserede kan det oplyses, at der efter skribentens opfattelse har været en nogenlunde ligelig fordeling af kvinder og mænd. Dette er der dog ikke lavet statistik på.

Unge hitter

Selvom vores læsere findes i alle aldersgrupper, er det historierne om unge med gåpåmod, der er blevet læst mest. Vores mest læste artikler i 2016 var ”Et arvestykke og en julefrokost” (om to unge horsensianere, der er begyndt at producere armbåndsure), ”Det vigtigste er, hvad man er god til” (om Andreas Kragekjær og hans virksomhed Acrovo) og ”To Horsens-drenge opfinder unikt produkt til fitnessverdenen” (om virksomheden Hang). Alle tre artikler havde mellem 1700 og 2000 visninger.

Samlet havde vistartersgu.dk 52.337 sidevisninger i 2016. Vi kan samtidig se på det gennemsnitlige minuttal for besøgene, at artiklerne bliver læst. Det er glædeligt, for det viser, at vi ikke lokker en masse til med det såkaldte ”clickbait”- vi leverer derimod et ærligt produkt, som efterspørges.

Det ikke bare glædeligt for mediet – det er også grundlæggende glædeligt, at der er den interesse for at læse om iværksætteriet i Horsens. Det vidner om en opbakning til alle dem, der springer ud i at skabe deres eget.

Flere artikler i 2017

Udover historierne om de nye iværksættere har der også været artikler med mere debatskabende og oplysende indhold. Der har været de såkaldte followup-historier, hvor vi har besøgt nye virksomheder, der har været i gang i et halvt år eller mere. Vi har sammenlagt publiceret omkring 86 artikler af egen produktion i 2016.

I 2017 er det målsætningen af hæve det sidste tal til omkring 115. Vi vil stadig fortælle de knap 50 iværksætterhistorier, der nok skal være derude, og derudover vil vi blandt andet optimere på debatskabende journalistik og reportager fra arrangementer i iværksætterland.

Vi takker for, at du læser med.

bubble