Netværket skal styrkes

Venture City Horsens (VCH) vil forbedre forbindelsen mellem iværksættere og de mentorer, Business Angels og karmakapital, VCH råder over. Til den opgave har de pr. 1. januar hyret Henrik Kjærgaard Clausen.

Henrik er et kendt ansigt i iværksættermiljøet og Vitus Bering Innovation Park. Han har arbejdet nogle faste timer ugentlig hos Bering StartUp som Business Coach, og en overgang havde han og firmaet TenBirds et skrivebord i kontorfællesskabet Bubblelabs i Rådhusgade. Med TenBirds tilbyder Henrik kommerciel og strategisk forretningsudvikling, og det er med den base, han skal facilitere kontakten mellem iværksættermiljøet og VCH.

Mentorer, karmakapital og Business Angels

VCH hviler på tre ben: Der er et hold af mentorer, som gerne hjælper iværksættere med sparring. Der er karmakapitalen, som er en kapitalbeholdning, som bestyrelsen kan dele ud af i små portioner til projekter, kvit og omtrent frit (modtagerne skal dog stå til rådighed og fortælle om resultaterne). Der er de 20-25 business angels, der er på udkig efter frugtbare investeringer i iværksættermiljøet.

Henriks opgaver bliver fordelt ligeligt mellem alle tre ben. Han skal knytte kontakten mellem iværksættere og mentorerne. For der er knyttet en del erfaring og knowhow til VCH.

– Mentorerne er med, fordi de gerne vil give lidt videre af deres erfaringer. De kan hjælpe en iværksættervirksomhed med sparring på alle planer, siger Henrik Kjærgaard Clausen.

Prøvepitch

Når det gælder kontakten til holdet af business angels, kan Henrik klæde iværksætterne på. VI STARTER SGU kunne i en tidligere artikel citere formanden for VCH, Ulla Meinby Sparre, for at sige, at mange tech-virksomheder var for fokuserede på teknikken i deres produkt, når de skulle pitche ideen foran mulige investorer. De skulle i højere grad fokusere på de områder, der interesserer en investor.

Når VCH arrangerer pitch for investorerne fire gange om året, er Henrik fremover med på sidelinjen. Han er med til at vurdere virksomhederne på forhånd, og han hjælper dem til at have styr på sagerne, før de pitcher deres projekt for VCH’s business angels.

- De kan lave et prøvepitch foran mig, og så kan jeg udpege de svagheder, de skal have styr på og hjælpe dem til at forstå, hvilke oplysninger de mulige investorer er mest interesserede i, siger Henrik Kjærgaard Clausen.

Mentormiljø for alle iværksættere

Han understreger, at VCH er for alle iværksættere med behov for sparring eller finansiering. Det er ikke kun de meget innovative virksomheder, der kan have glæde af VCH.

– En selvstændig revisor, journalist eller jurist kan også have glæde af det. Blot de har et koncept/en idé, der kræver en investering. Men det kan jo også være, at de kan bruge hjælp til et advisory board eller lignende, siger Henrik Kjærgaard Clausen.

Han fortsætter som business coach i Bering Startup, men der bliver skruet lidt ned for timetallet, så arbejdet med at styrke netværket mellem VCH og iværksætterne fra Horsens varetages.

Henrik Kjærgaard Clausen fortsætter i Bering Startup - men dog på nedsat tid.
bubble