Ny mulighed for sparring på FÆNGSLET

Med ”Hjernecellen” har kontorfællesskabet FÆNGSLET 2. Øst taget hul på et nyt initiativ indenfor iværksættersparring.

Omkring et dusin iværksættere havde fundet vej til den første udgave af Hjernecellen, da den fandt sted onsdag den 25. januar. Hjernecellen er ment som en venlig udgave af Løvens Hule – så ingen brovtende eller vrede forretningsfolk her. Kun engageret sparring.

Styrker og svagheder

Ideen er at koble almindelig networking sammen med en mere struktureret sparring. To til tre iværksættere præsenterer deres koncept/produkt og de udfordringer, de aktuelt står i. De øvrige byder ind med forslag til mulige løsninger og peger på styrker og svagheder i projektet.

I dag var det Sokbox, der tilbyder miljørigtige sokker i bambusfibre på abonnement, og PCOnality, der er et netværkssite for kvinder med sygdommen PCO, der var på banen.

Hjernecellen_horsens_ivaerksaetteri_2Sorte sokker på abonnement

Sokbox, der hører hjemme på FÆNGSLET 2. Øst, ville have nogle indspark til målgruppedefinitioner og forretningsmodellen bag. For hvem køber sokker på abonnement, og hvordan får man tag i de potentielle kunder? Nichlas Hansen gennemgik den seneste marketingsindsats og historien bag produktet.

Der var stor debatlyst, og alle omkring bordet skød løs med mulige overvejelser. Var det for snævert kun at sælge sorte sokker? Var de miljømæssige gevinster stærkt nok formuleret? Hvorfor abonnement – hvilke fordele og ulemper var der i den forretningsmodel?

Ildsjæle og indtjening

Sahra Lykkeberg driver et netværkssite for kvinder med sygdommen PCO, men hun vil gerne have flere til at bidrage til bloggen og flere læsere på siden. Indfaldsvinklen er ikke at tjene en masse penge, men de fleste omkring bordet pointerede, at det i det lange løb ville være bedst at skabe en indtægt fra arbejdet. For når brugere betaler for indhold, bliver de også langt mere deltagende og loyale overfor produktet. Der var enighed om, at ildsjæle som Sahra ret hurtigt slider sig selv op, hvis hun ikke opnår en eller anden form for finansiering af indsatsen.

Både Nichlas og Sahra fik en god halv times seriøse indspark fra de andre iværksættere, som de kan tage udgangspunkt i.

Hjernecellen_horsens_ivaerksaetteri_3Hjernecellen er åben for alle

Det er meningen, at Hjernecellen skal være en tilbagevendende begivenhed, men det skal primært være rettet mod beboerne på FÆNGSLET 2. ØST. Som udgangspunkt er det dog åbent for alle interesserede – uanset om du har en forretning, du gerne vil have vurderet, eller hvis du vil hjælpe oplægsholderne med dine indspark.

– Vi vil nok ikke annoncere det bredt, men folk udefra er meget velkomne til at deltage. Jeg tror bare ikke, vi skal være så mange flere, end vi var i dag. 12-15 deltagere er bedst, fordi der kommer langt flere indspark, end hvis langt flere sidder bænket på rækker, siger René Kok Lyskjær, der har været initiativtager til det nye sparringsfællesskab.

Hvis du følger FÆNGSLETs Facebookside, kan du se, når næste udgave af Hjernecellen løber af stabelen.

Nichlas Hansen fra Sokbox er på.
bubble