Ny gren på Gran træet

Foto: Christoffer Sahl

I dag åbner en ny restaurant i Horsens – helt præcist i Thonbogade lige ved siden af Cafe Gran, og det er ikke kun beliggenheden, der forbinder den nye restaurant med den populære cafe. Det er de tre ejere af Cafe Gran og GranBar; Claus Hald, Rasmus Sandholm og Eoin Magill, som har ladet en ny gren gro ud af deres allerede fuldvoksne Gran træ.

Den nye restaurant hedder Møhr, og som navnet så fint henviser til, kommer det til at være det gode stykke kød, som er i fokus. Restauranten er ligesom Cafe Gran og GranBar gennemtænkt og gennemført ned til mindste detalje – intet er overladt til tilfældighederne, og det gør middagsoplevelsen til lidt ud over det sædvanlige.

I løbet af ugen har de afholdt prøvemiddage, hvor de sidste ting kunne finpudses og forkæles for, så de er helt klar til i aften, når det for alvor går løs.

“Det er gået rigtig godt i løbet af ugen, der har været enkelte børnesygdomme, hvilket der selvfølgelig altid vil være, men det er også derfor, at vi har afholdt de fire prøvemiddage. Selvom vi er rutinerede i branchen, så er det stadig et nyt sted, hvis rutiner vi lige skal lære at kende. Men overordnet er vi meget glade”, lyder det fra Rasmus Sandholm.

Cafe Gran åbnede i 2010 og to år efter åbnede de GranBar lige på gågaden – begge med stor succes. Men trods successen var der stadig et ønske om at udvide.

– Vi har tit snakket om, at vi gerne vil have en restaurant – have et mere specifikt fokus på maden, gøre menukortet mindre og dermed også fokusere 100% på kvaliteten. Vi har en passion for bøffer, og dermed var et steakhouse jo oplagt, fortæller Rasmus.

Så da udlejeren af lokalet ved siden af Cafe Gran hev fat i dem, fandt de tiden rigtig og slog til.

Nemmere at søsætte en luksus yacht end en stor færge

Med en restaurant korter de ned på åbningstimerne i forhold til caféen, og det var også et vigtigt element i valget af, at det skulle være en restaurant og ikke en ny café de skulle åbne. Da vi snakkede med de tre iværksættere i maj 2014, nævnte de et ønske om at udvide til andre byer, og hvis det sker, så ved de godt hvad der er nemmest at søsætte.

– Caféen har tre gange så mange timer åbent, tre gange så stort menukort, og tre gange så stort personale, så at skulle åbne den et andet sted, er en kæmpe opgave. Du kan sammenligne det med at Cafe Gran er en stor færge, GranBar er en lille speedbåd og Møhr er den mere luksuriøse yacht – de sidste to er bare nemmere at sætte i vandet, så vælger vi at udvide til en anden by, bliver det nok med endnu en restaurant, lyder det fra Rasmus.

Ja, det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer for Eoin, Claus og Rasmus, men for nu nyder de blot at være kommet i mål med Møhr.

– De visioner, vi har sat for Møhr, føler vi er blevet indfriet. Vi er kommet i mål, så nu skal vi lige ånde ud, og så kører det selvfølgelig videre, lyder det fra Rasmus.

Det er som sagt Møhrs officielle åbningsdag i dag, og her fra VI STARTER SGU skal der lyde et kæmpe tillykke med det nye skud på Gran træet. Vi er sikre på, at det nok skal vokse sig kæmpe stort.

Du kan tjekke Møhrs hjemmeside og facebookside ud her.

bubble