Øl, borde og iværksætteri

Beer Pong er blevet en populær sport blandt unge, når evnen til at drikke fadøl og styre motorikken skal afprøves. Sebastian Thrane er begyndt at udleje borde, kopper og bolde til spillet.

Grundlæggende gælder det om at få modstanderen til at bælle så meget øl som muligt ved at kaste en bordtennisbold ned i ølfyldte krus. Til forskel fra andre ølbaserede forlystelser som eksempelvis ølstafet, kræver Beer Pong en god portion præcision og koncentration. Lidt som pool, faktisk. Men i Beer Pong er det ikke usportsligt at lave pruttelyde eller fjollede moves, når modstanderen skal kaste bolden. Det er en væsentlig del af gamet.

Sebastian Thrane er godt inde i spillet. Faktisk vandt han sammen med makkeren Rasmus Kirkegaard DM i Beer Pong tilbage i 2015. I 2016 måtte pong-parret dog nøjes med en andenplads.

Vandt DM

Sebastian er 22 år og arbejder som økonomiansvarlig i både HL Investment og Horsens Rengøring, der begge har til huse på Spedalsø. Han er desuden i færd med at tage en handelsdiplomuddannelse i Aarhus. Som så mange andre unge i begyndelsen af 20’erne har han en god fornemmelse af, hvad der rører sig i diskoteks- og uddannelsesmiljøet. Beer Pong er blevet en populær forlystelse de sidste fem år, og interessen synes at vokse.

– Da jeg var med i DM for et par år siden, var der tilmeldt 500 par fra hele landet, og Aalborg og Horsens var klart de byer, hvor interessen var størst. Men der er klart potentiale for meget mere i en lang række byer, siger Sebastian.

Fra udlån til udleje

Det er det potentiale, han vil udnytte gennem firmaet og hjemmesiden Beerpongudlejning.dk. Under konkurrencerne vandt han nogle originale beerpongborde, som han siden har suppleret med flere indkøbte.

- Ret hurtigt var der nogle af mine venner, der gerne ville låne et bord, når der skulle festes, og jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne give flere samme mulighed og tjene lidt på det, siger Sebastian.

Et nyt bord koster typisk over 1000 kroner, og dertil kommer de rigtige kopper og bolde. Sebastian udlejer et bord for 180 kroner i døgnet. En uges leje andrager 300 kroner. Bolde og kopper følger med, hvis man smider en flad tyver oveni.

Uopdyrket marked

Han fik en ven til at hjælpe med design af hjemmesiden, og udlejningen er allerede blevet så stor en succes, at Sebastian overvejer at udbygge med salg af borde.  Han er ikke nervøs for, at det hele viser sig som en kortlivet dille, og at han brænder inde med en masse borde.

– Interessen er kun vokset de senere år, og der er klart et uopdyrket potentiale i flere større byer. Samtidig appellerer det meget til de unge, fordi det både handler om at drikke øl og være god til noget, siger Sebastian, der samtidig oplyser, at en turnering kræver indtagelsen af ca. seks liter øl pr. par plus de eventuelle lakridsshots fra baren, særligt præcise skud udløser.

Sebastian trækker på sit netværk fra studierne til at udbrede forretningen. Foreløbig står der et bord hos en kammerat i Aalborg til udlejning, og han har også planer om at få et bord med kopper og bolde til København.

Du kan læse mere om bordene på hjemmesiden, og du kan give Sebastian et like på Facebook.

bubble