Pool er et hit i Horsens

Iværksætter- og tvillingeparret Dennis og Martin Frederiksen åbnede i slutningen af november 2015 et nyt tilløbsstykke i Horsens – nemlig poolbaren, Chicago Poolbar. Som optakt til åbningen udgav VI STARTER SGU i slutningen af oktober en lille teaser artikel om poolbaren, og som vi dengang lovede, kommer her brødrenes iværksætterhistorie.

– Opstarten var nervepirrende, og vi var jo bare sindssygt heldige, at det var eftertragtet ligesom vi havde håbet på. Vi har haft et rimelig stort smil på ligesiden, fortæller Dennis to måneder efter åbningen.

Gammel biograf som ramme og inspiration

Chicago poolbar - artikel på vistartersgu.dk

Dennis og Martin Frederiksen

Chicago Poolbar flyttede ind i nogle gamle lokaler på Borgergade 11, og det var netop disse rammer, der bestemte at Chicago Poolbar skulle være mere end bare en poolhal. Det var nemlig brødrenes oprindelige tanke “blot” at åbne en poolhal – stille nogle poolborde op og erklære stedet for åbent, men lokalerne på Borgergade 11, som før i tiden har huset en biograf, indbød til noget mere.

– Sådanne lokaler, der har været så fine en gang, lagde op til at der blev gjort noget mere ud af det. Så der var vi sgu nødt til at tage os lidt sammen og lave noget andet, og det synes jeg faktisk er lykkedes meget godt, fortæller Martin.

Det blev en poolbar, og med det valg gik brødrene igang med et større arbejde – at forvandle de nedslidte lokaler til et attraktivt sted at komme – både for de poolglade, men også for alle andre som har lyst til at hænge ud et fedt sted.

I jagten på at finde et navn til stedet, kom ånden fra den gamle biograf også i spil. Efter at have researchet en del og været igennem en hel del navne faldt de over byen Chicago og blev inspireret af den specielle stil og byens historie.

– Det var nemt at finde nogle sjove historier derfra, og så har Chicago faktisk en del rigtig gamle biografer – dermed kunne vi forbinde det lidt med, at bygningen her har været en gammel biograf og på den måde skabe en lidt historisk forbindelse. Det blev vi lidt bidt af, og besluttede derfor at det skulle være det, fortæller Martin.

Knald eller fald

Der var mange ting som skulle falde på plads før drømmen kunne udleves. Dennis og Martin har brugt en masse tid på research og forberedelse, for at undgå uforudsete udfordringer, men det er svært at forberede sig på alt. Heldigvis gjorde de et godt forarbejde, og det har kun været små praktiske ting, som de har måttet bøvle med. Og så er det selvfølgelig altid svært at forudse stedets popularitet.

“Vi var så “uheldige” at vi solgte så godt den første weekend, at vi var ved at løbe tør for drikkevarer. Det var lidt et luksusproblem, men stadig et problem. I samarbejde med vores Carlsberg-salgskonsulent, lykkedes det os dog heldigvis at finde noget af det vi manglede. Det var selvfølgelig træls, men vi kunne ikke lade være med at være lidt glade alligevel”, fortæller Dennis.

Der er nogen udfordringer, hvor det er en god idé at spørge om hjælp, og det gjorde brødrene også da en afgørende ting skulle falde på plads. Alkoholbevillingen, som jo må siges at være altafgørende for en bar, fik de en revisor til at udfylde og sende ind, og det gav pote – de fik bevillingen uden problemer, og baren kunne dermed åbne.

– Det var ligesom knald eller fald, så den dag blev der fejret, lyder det fra Martin.

Working Nine to Five

Iværksætterlivet gør de to brødre glade, selvom det er hårdt arbejde. Det tiltaler dem især, at hver dag er forskellig.

– Det er meget mere spændende at have sit eget, end at møde ind på et arbejde fra kl. 9 til 5 – det bliver jeg rastløs af. Jeg kan ikke holde ud at tænke på, at jeg skal lave det samme hver dag. Det kommer jeg dog på sin vis til her, men det er noget andet – jeg har lagt min sjæl i det her, fortæller Dennis og tilføjer:

– Jeg bliver selvfølgelig ked af det, hvis det ikke går som forventet, men det er jeg forberedt på, og jeg fortryder det ikke, for jeg har selv valgt det. Men jeg holder på, at hvis man gider at arbejde for det – gider at tage de timer der skal til, så ved jeg, at det kan lade sig gøre. Det er derfor vi brænder for det. Det er svært at forklare – der er bare noget indeni en, som siger, at det er sådan det skal være. Hvis det her ikke går, så finder jeg på noget andet – jeg kunne have fundet på mange ting, som var meget nemmere at starte op end det her, fortæller Dennis.

Allerede en succes

Det er klart at man før åbning har en masse forventninger, men det har været vigtigt for Dennis og Martin ikke at sætte forventningerne alt for højt. Derfor har de også budgetteret lavt – så længe de kan få det til at løbe rundt, så er de i første omgang tilfredse.

– Jeg har en forventning om, at vi bliver positivt overrasket, men der skal faktisk ikke så meget til. Vi er ikke så krævende, så jeg tror godt, at vi kan få en god lille forretning op at køre her, og hvis det så går over alle forventninger, så er det jo bare fedt, lød det fra Martin før åbningen.

Og man må sige at forventningerne bestemt blev indfriet og at det, i hvert fald indtil videre, er en succes. De havde en rigtig god åbningsweekend og en forrygende december måned. De har allerede stamkunder, weekenderne er travle, og så har de, som ønsket, formået at ramme et bredt publikum – ikke kun mænd, som en poolbar jo umiddelbart taler til, men også kvinder og enkelte kunder har endda taget sine børn med ind en eftermiddag til et spil.

Brødene er dog også opmærksomme på, at selvom det går godt, så er deres arbejde bestemt ikke færdigt. Det er en konstant udvikling, og de bliver løbende nødt til at forny sig for at holde kunderne interesset, men det har de heldigvis flere idéer til.

Bl.a. pool turneringer, mulighed for at vise f.eks. fodboldkampe og hvad kunderne ellers ønsker at se indenfor sportsverdenen, og så har de selvfølgelig planer, som stadig hemmeligholdes, så dem må vi vente lidt med endnu.

Her på VI STARTER SGU er vi vilde med Chicago Poolbar, og vi glæder os til at følge brødrene i deres videre iværksættereventyr.

Du kan følge med i alt det nye der sker i Chicago Poolbar på deres facebookside her.

bubble