Pool, sandwich og god kaffe

Dennis og Martin Frederiksen har haft god succes og høstet erfaringer, siden de sprang ud i iværksætteriet med Chicago Pool Bar. Nu har de udbygget deres forretning med en kaffe- og sandwichbar i samme bygning.

Det er egentlig bare en bred passage. Undertegnede er gået igennem her, da jeg sammen med mange andre horsensianere var inde at se Midt Om Natten i foråret 1984. Her, hvor biografgængerne før blev ledt ud efter forestillingen, produceres der nu nachos, sandwichs og kaffe ”to go”.

Tvillingebrødrene Dennis og Martin Frederiksen har åbnet en kaffe- og sandwichbar, der bærer det enkle navn ”Sandwich Bar”. Ikke noget med Chicago, selvom det vist har sneget sig ind i logoet på døren, præciserer brødrene med et grin.

Sandwich_bar_horsens_ivaerksaetter2God erfaring fra Juelsminde

Selvom baren åbnede i maj, er der ingen fumleri med sandwichbrødet eller kaffekopperne. For de har allerede øvet sig en hel sommersæson i Juelsminde.

Tilbage i maj i fjor åbnede de en café midt på hovedstrøget i Juelsminde. Med sandwich, salater, brunch, kage og alt det andet, man bør have i en café. Det gik strygende. Der var ekstremt travlt, og det var nødvendigt at ansætte ekstra hjælp, da der jo også var en poolbar i Borgergade at passe.

– Vi blev taget vel imod i Juelsminde, og vi fik hurtigt vind i sejlene. Der var drøntravlt dernede, og Martin og jeg blev helst her i Borgergade, for vi endte altid med at blive sat i gang med at arbejde, hvis vi kiggede derned, siger Dennis.

Stoppede en god succes

Egentlig var det meningen, at caféen skulle være åben året rundt, men da kalenderen viste november blev det så sløvt i den relativt store café, at de besluttede at sæsonlukke – som så mange andre madsteder på de kanter.

Så begyndte problemerne. Der opstod uenigheder med udlejeren om ansvaret for nogle inventarskader i køkkenet, og Dennis og Martin valgte at stoppe samarbejdet.

- Det er selvfølgelig lidt drastisk at stoppe en forretning, der går godt, men vi kunne ikke se en fremtid dernede under de forhold. Så vi opsagde kontrakten og var ude efter to måneder, siger Martin.

Flyttede ind i Borgergade

De havde haft kig på den gamle udgangspassage i biografbygningen i Borgergade. Det var et lokale, der var omfattet af lejemålet for Chicago Pool Bar, men de havde hidtil mest brugt det til opmagasinering. Men det fine lokale måtte kunne udnyttes til noget bedre.

Som sagt, så gjort: Den 9. maj i år slog de dørene op til Sandwich Bar. Med venners hjælp og en del af køkkeninventaret fra Juelsminde var manøvren forholdsvis ukompliceret. En del af sandwichopskrifterne fra Juelsminde fulgte også med.

Sandwich_bar_horsens_ivaerksaetter3Sandwich og kaffe

Nu gælder det bare om at blive opdaget af frokostpublikummet. Det meste er jo ”to go”, men et par stole udenfor døren gør det også muligt at nyde en kop kaffe på stedet.

- Folk skal jo lige være klar over, at vi er her. Der er jo mange gode sandwichtilbud i Horsens, men jeg tror, vi er blandt de få, der tilbyder espresso og anden god kaffe samtidig, siger Dennis.

Han glæder sig over, at kundeantallet har været stabilt stigende i de forløbne uger, så han ser fortrøstningsfuldt på fremtiden. De har ansat Denise Lykke til at hjælpe med sandwich og kaffe, så brødrene har friere hænder til arbejdet med poolbaren inde ved siden af.

Du kan følge med, hvis du giver Sandwich Bar et like på Facebook.

Martin, Denise og Dennis i den ny kaffe- og sandwichbar i Borgergade 11.
bubble