Velvære og kvalitetsgenbrug

Gitte Hanne Jensen kombinerer tøjsalg og massage med Design Heaven.dk og Deep Tissue Massage.dk i det gamle mejeri ved Lund. Et arbejdsophold i Shanghai fik hende pejlet ind på, hvad resten af hendes arbejdsliv skulle bruges til.

Gitte Hanne Jensen havde arbejdet meget med salg. Kørt landet tyndt i sin bil og bl.a. solgt annoncer for Jyllands-Posten og produkter for møbelbranchen. I 2010 skulle hun bruge sin uddannelse som møbeldesigner og produktudvikler i Shanghai, der med sine godt ni millioner indbyggere er Kinas mest folkerige storby. Så hun var der også, da Verdensudstillingen, Expo 2010, løb af stablen.

– De slukkede for tre af byens syv kraftværker i de seks måneder, udstillingen varede. Da udstillingen var ovre, stod der en hel tåge ind over byen igen, da kraftværkerne fyrede op. I den tid blev jeg bevidst om overproduktion og overforbrug, siger Gitte Hanne Jensen.

Hun ville fokusere på produkter af høj kvalitet.

- Min holdning er, at vi kun har brug for flere møbler eller tøj, som har kvaliteten til at holde længe og blive genbrugt, siger Gitte.

Til den tankegang og livsanskuelse hører også en krop i balance. Derfor gav det god mening for hende at kombinere butikken med massagen.

5Af disse tanker kom ideen til Design Heaven.dk – en butik, hvor kvalitetstøj kan skifte ejer. Ideen er, at brugt mærkevaretøj, der fremstår som nyt, kan indleveres og sælges i butikken. Tøjet er sælgerens, indtil det bliver solgt, og ved salg tilfalder 70 pct. af den aftalte salgspris sælger. Derudover pålægges alle varer 20 pct. ved kassen. Alligevel kan man købe mærkevaretøj og accessoires til priser, der typisk ligger 50-90 pct. under nyprisen. Det lækre tøj kan finde en ny ejer og blive brugt igen.

Men hvis man har tøj, sko og accessoires, der egner sig til at blive solgt, er det en god idé at kontakte Gitte Hanne for at høre, om der er ledige bøjler. Hun vil kun holde styr på 1000 produkter ad gangen.

Tilbagelænet tøsehygge

Tøjet hænger maksimalt tre måneder på bøjle i butikken, før det udskiftes med noget andet, så der er hele tiden noget nyt at se på.

– Jeg gør meget ud af, at det skal være sjovt og rart at komme her. Der er altid kaffe på kanden, en sofa til manden og nyt spændende tøj på bøjlerne, siger Gitte.

I begyndelsen havde hun både herre- og dametøj, men det kneb med at skaffe herretøj til bøjlerne.

- I dag har jeg kun dametøj, men det har også fordelen, at der tit opstår en tilbagelænet tøsehygge i butikken, griner hun.

Gitte Hanne Jensen gør meget ud af at finde kvalitetstøj for enhver smag. Det meste sælges som nævnt for andre, men hun går også på jagt efter kollektionsprøver og andet, der kan gøre det samlede udvalg så interessant som muligt.

– Jeg forsøger at ramme forskellige stilarter og finde varer med ”kant”. Altså varer, der er sjove, klassiske, feminine, rå eller har en anden form for distinkt udstråling, siger hun.

Ikke nogen guldrandet forretning

Selvom det går fint med forretningen, er det ikke den, der giver smør på brødet. Der er en god søgning af kunder, og det kniber ikke med at fylde bøjlerne med spændende tøj. Men der skal trods alt både svares moms og skat af den begrænsede indtjening. Det er i lokalet ved siden af, hvor massagebriksen står, at broderparten af indtjeningen findes.

– Jeg vidste bare fra starten, at jeg ikke ville kunne holde til at massere hver eneste dag. Derfor er det vigtigt for mig at kunne veksle mellem massagen og butikken. Butikken tager det meste af min tid, men det er på massagedelen, jeg tjener de fleste af mine penge, siger Gitte.

Tanken om at blive selvstændig var ikke så fremmed, da hun fandt lokalerne ved Lund. Begge hendes forældre var selvstændige – blandt andet som indehavere af en blomsterforretning i Kongensgade.

- Jeg er vokset op i en butik. Så når jeg var syg og hjemme fra skole, lå jeg på en hylde i baglokalet. Jeg fik det nærmest ind med modermælken, siger hun.

7Dyb massage af muskler og bindevæv

Hun holder butikken åben onsdag – lørdag, mens massagetiderne aftales på mandage og tirsdage. Så hænger det hele sammen, og hvis der er et ophold i massagerne, kan hun altid ordne nogle hængepartier i butikken. Det er en vekselvirkning, der passer hende særdeles godt.

Fredag formiddag masserer hun desuden i Fitness Dk på Emil Møllers Gade, hvor hun også betjener erhvervskunder. Hun mestrer en massageform, der appellerer bredt. Deep Tissue Massage er en massage, hvor muskler og bindevæv stimuleres med langsomme, dybe strøg og tryk . Effekten er langtidsvirkende smertelindring, og hendes kunder tæller alt fra en dreng på 13 med nakkeproblemer til en mand, der nærmer sig 90. Her kommer både helt unge, folk i den erhvervsaktive alder og seniorer af begge køn.

Til kamp for kropsholdningen

Gitte Hanne Jensen er meget optaget af kropsholdning, og hun frygter for iPad- og smartphone-generationen, der er vænnet til at kigge nedad med bøjet nakke. Det har fået hende til at forhandle Posture Medic – en såkaldt holdningskorrigerende elastik, der tages på som en lille rygsæk og som hjælper med den rette kropsholdning. Skuldrene tilbage og brystet frem. Elastikken kan også bruges til forskellige træningsøvelser, og i butikken kan Gitte Hanne hjælpe med at finde den helt rette størrelse.

Gitte Hanne Jensen åbnede Design Heaven og Deep Tissue Massage i december 2015, og hun er begejstret for opbakningen undervejs. Kunderne har været gode til at anbefale både butikken og massagedelen til venner og bekendte, så en meget stor del af kundegrundlaget er fundet ved mund-til-mund-metoden.

Du kan følge butikkerne på Facebook, hvis du liker Deep Tissue Massage og Design Heaven.

bubble