Så skal der ruges

I fredags kunne Erhverv Hedensted og Hedensted Kommune indvie ”Rugekassen” – et nyt, spændende iværksættermiljø i Dansk Produktions Univers.

Der var omkring 100 gæster fra både Hedensted og Horsens, da iværksættermiljøet Rugekassen skulle indvies. Flere af de tungere navne fra erhvervs- og iværksættermiljøet i Horsens vidnede om et godt samarbejde kommunerne imellem. Flere repræsentanter fra Business Horsens havde taget en flaske cellofanindpakket rødvin under armen for at ønske Hedensted tillykke med det nye tiltag.

Finn Damkjær Pedersen, bestyrelsesformand i Business Horsens, får en snak med borgmester Kirsten Therkildsen. (Anders Boll Film & Foto)

Finn Damkjær Pedersen, bestyrelsesformand i Business Horsens, får en snak med borgmester Kirsten Therkildsen. (Anders Boll Film & Foto)

Rugekassen er indrettet i det gamle administrationslokale i Dansk Produktions Univers på Vejlevej 21. Her har man transformeret et kedeligt, åbent kontorlandskab til en dynamisk, skæv og sjov arbejdsplads. Med mindre møderum og rumadskillelser i genbrugsmaterialer. Hønsenet og linoleumsgulv med afbilledet halm leder tankerne hen på temaet ”rugekasse”, og små citater og illustrationer på væggene sætter lidt fut i tankerne på en grå hverdag. Det meste er på hjul, så man kan ændre indretningen løbende efter beboernes behov. Det er et kontorlandskab, hvor man kommer hinanden ved.

Iværksættermiljø for alle

Borgmester Kirsten Therkildsen klippede snoren, og erhvervskonsulent Anders Killmann Petersen fra Erhverv Hedensted bød velkommen. Han causerede over begrebet rugekasse, der sprogligt er nært beslægtet med redekasse, og som refererer til et sted, hvor mennesker opnår erfaring og færdigheder.

Det er netop ideen bag Rugekassen, der allerede huser iværksættere med meget forskellige produkter på hylderne. Her er f.eks. plads til både en elektriker, et SEO-bureau og en dronepilot.

VI STARTER SGU ønsker Hedensted tillykke med det nye tiltag og vil naturligvis bringe flere gode iværksætterhistorier fra adressen, efterhånden som de dukker op.

bubble