Smykkedesign som kickstarter

Civilingeniør Canna Axella har altid været optaget af formgivningens uendelige muligheder. Nu springer hun ud som iværksætter med egen smykkekollektion.

Erhvervs fotografering - Fotograf AnnCannas interesse og tæft for formgivning gjorde hende til civilingeniør i Arkitektur og Design. Efter nogle år i byplansafdelingen i Tønder Kommune fortsatte hun som projektleder hos Eccos udviklingsafdeling i Bredebro. Det blev til fire lærerige år med et meget højt tempo, så da gemalen fik job i Aarhus, og familien flyttede til det østjyske, skulle der være tid til at puste ud.

Canna blev hjemmegående for en stund og udfyldte tomrummet fra arbejdslivet med at tegne smykker. Hun var vant til at arbejde med 3D hos Ecco og begyndte selv at tegne i 3D igen, og snart fik hun fat i nogle former, hun kunne se nogle muligheder i.

– Jeg starter med at tegne nogle ideer i hånden, som jeg så overfører til computeren og gør tredimensionelle. Når man kan dreje figuren hele vejen rundt, opstår der helt nye former og dimensioner, siger Canna.

Erhvervs fotografering - Fotograf Ann3D-print

Når hun har fundet noget og er tilfreds med resultatet, sendes det til 3D-print. Når 3D-printet i plast foreligger, kan dimensionerne testes hos smykkeproducenten i Thailand. For er det overhovedet teknisk muligt at lave de ønskede samlinger i sterlingsølv, så det holder?

– Når jeg har mit eget 3D-print, kan jeg se, om jeg er helt tilfreds med formgivningen, og jeg kan også fornemme, om det er muligt at lave i sølv. Når det er, som jeg synes, det skal være, sender jeg 3D-filen til Thailand, og de kan så give et bud på, om opgaven kan løses, siger Canna.

Hun har fået fat i en producent i Thailand, der kan levere i den kvalitet, hun ønsker. Chefen er australier, og det hjælper til at undgå misforståelser. Generelt er kvaliteten høj i Thailand, og derfor vælger mange skandinaviske kvalitetsbrands leverandører i Thailand.

Erhvervs fotografering - Fotograf AnnIngen facitliste til anvendelsen

Cannas smykker omfatter armringe, halskæder, ringe og øreringe. Det hele laves i sterlingsølv, sterlingsølv med belægning af 20 karat guld og i 14 karat guld.

Noget af det centrale i Cannas design er, at der ikke er nogen facitliste til brugen.

– Nogle har spurgt mig, hvordan eksempelvis armbåndet skal bæres, men det vil jeg gerne lade være op til den enkelte. Det er lidt som Wegners stole, som man også kan anvende i uendelige variationer. Jeg kan godt lide legen med det skulpturelle, når selve anvendelsen ændrer udtrykket, siger Canna.

Lige nu er Canna klar med smykke kollektion Feather og hun arbejder allerede på forårskollektionen til 2020.

Erhvervs fotografering - Fotograf AnnKickstarterkampagne

Hun forsøger at få sparket gang i forretningen gennem en Kickstarter-kampagne, hvor interesserede kan forudbestille smykker fra Feather-kollektionen. Kampagnen, der giver mulighed for at købe til nedsatte priser, er netop skudt i gang og kører hele september. Interesserede kan støtte med helt ned til 200 kroner, der veksles til et gavekort til webshoppen.

Indtægterne fra Kickstarter-kampagnen skal blandt andet hjælpe til med at finansiere nogle lækre gaveæsker, så produktet kan tage sig godt ud.

– Det prisleje, mine produkter ligger i, kræver en lækker indpakning, siger Canna.

Hun håber, at hele indsatsen kan gøre Canna Axella Jewellery til en rentabel og levedygtig forretning, der i første omgang kan give hende en fornuftig indtjening.

Du kan se mere til de enkelte designs på hjemmesiden og give Cannas iværksætteri et like på Facebook og Instagram.

bubble