Soulsang hos bageren

Rasmus Strøm Hansen havde et fedt job, men da muligheden for at drive butik med godt brød og specialiteter i Horsens dukkede op, sprang han til. Nu vil han forsøge sig med kulturarrangementer, der er omtrent ligeså eksklusive som de varer, han har på hylderne.

For en handelsuddannet med smag for god kaffe, the og chokolade, var der tale om et drømmejob. Rasmus Strøm Hansen skulle sørge for lækkerier til det kræsne segment i Aarhus, da han var ansat i Salling. Han måtte have en lagerbeholdning til en værdi af én million kroner, så han kunne bare købe løs af specialvarer fra eksklusive producenter i bl.a. Italien, Frankrig, Asien og Sydamerika.

– Jeg får aldrig så frie hænder igen. Det hele kunne sælges, hvis jeg kunne fortælle historien bag. Jeg var af og til på rejser til producenterne, så jeg vidste, hvad jeg havde med at gøre, siger Rasmus.

Bestyrer og siden medejer

Han handlede blandt andet med kaffegrossisten Farm Mountain der på et tidspunkt skød penge i Le Gâteau  hjørnet af Torvet og Borgergade i Horsens. Le Gâteau, der er en kæde med udspring i Ry, skiftede navn på butikken i Horsens til ”Kaffe, Brød og Co.” (uden nogen forbindelse til Vejle-firmaet Brød & Co), men Farm Mountain fik ikke helt den valuta for investeringen, de havde håbet på. De bad Rasmus om at tage ned og observere og komme med bud på, hvordan forretningen kunne optimeres.

Samarbejdet resulterede i, at han i første omgang blev bestyrer for forretningen i Horsens og siden købte kaffegrossisten ud. Så i dag ejer Rasmus 49 pct. af butikken, mens selskabet bag Le Gâteau i  Silkeborg ejer de sidste 51 pct.

Butikken flyttede siden fra Torvet og længere ned ad Borgergade til hjørnet af Badstuestræde.

Flere timer men mindre stress

Arbejdet som selvstændig er markant anderledes end arbejdet som lønmodtager i Salling. Der bruges flere timer, men der er alligevel mindre stress.

– Jeg var væsentlig mere stresset ved mine 40 ugentlige timer i Salling, end jeg er ved mine 60 timer i butikken her. For dengang var der altid en person, jeg skulle have snakket med, mens der her groft sagt kun er mig og bagermesteren her. Det er langt mere overskueligt, siger Rasmus.

Det har også været en omvæltning at gå fra en stor forretning som Salling, der snildt kunne insistere på løbende måned plus 30 dages kredit hos leverandørerne og dermed sælge det meste, før det skulle betales, og til en lille forretning, der skal betale ved levering.

– Man får også en noget anden forståelse af årets gang. Når man er en lille butik skal man være tidligt ude, hvis man eksempelvis vil have julevarer på det rette tidspunkt. For hvis de kommer en uge for sent, har kunderne søgt andre steder hen, siger Rasmus.

Han indrømmer, at aftenarbejdet med regnskaber ikke er hans livret. Heldigvis dukkede en mulig løsning op på sidste Likemind, hvor Rasmus fik en snak med René fra Probitas. Så nu vil han betale sig fra en del af lidelserne.

Jnr1Koncert, øl og kaffe

Så er der også bedre tid til at eksperimentere med de arrangementer, der er i støbeskeen. Det begynder torsdag den 29. juni klokken 18:30 med en intimkoncert. Den britiske soul- og gospelvokalist Jnr. Robinson optræder i Kaffe, Brød & Cos lokaler i Borgergade. Der bliver kun solgt 50 billetter, så alle kan sidde ned. Jnr. Robinson har blandt andet optrådt for to forskellige paver på Peterspladsen i Rom, så scenen i forretningen i Borgergade bliver noget mindre end han er vant til.

Der ligger flere videoer på YouTube med Jnr. Robinson, som afslører, hvad der er i vente. Se f.eks. med her på dette link.

Entréen til koncerten er 100 kroner, og billetter kan købes i butikken.

I efteråret vil Rasmus forsøge sig med en ølaften i samarbejde med Klosterbryggeriet i Skanderborg og en kaffeaften i samarbejde med Farm Mountain.

Du kan følge med i Rasmus’ arrangementer på hans Facebookside, hvis du giver den et like.

Rasmus spiller ikke banjo. Der er tale om en af de franske jernpander fra de Buyer, som han forhandler.
bubble