Startupcentral genstand for millioninvestering

Iværksætterplatformen Startupcentral har fået en kapitalindsprøjtning i millionklassen fra investeringsfonden Bjergegaard & Co.

De to sjællandske brødre og iværksættere Anders og Martin Bjergegaard lancerede i efteråret en ny investeringsfond, der skulle hjælpe danske iværksættere frem. Målsætningen er at hjælpe alle iværksættere med potentiale – ikke kun techvirksomheder.

- I jagten på investorer er man allerede bagud på point, hvis man ikke kan sige, at man er tech. Men der findes rigtig mange gode startups, hvor produktet ikke er noget, man har kodet. I modsætning til mange investeringsselskaber, der typisk først vil være med, når konceptets skalérbarhed allerede er bevist, vil vi gerne ind som den første investor – før hypet kommer, siger Martin Bjergegaard til Ritzau.

Solid erfaring

Brødrene, som selv har iværksættererfaringer fra bl.a. tandlægekæden Godt Smil, Rainmaking, Startupbootcamp, TechBBQ og Able, har smidt et tociftret millionbeløb i fonden. Co-betegnelsen i fondsnavnet signalerer, at de gerne vil have flere investorer med om bord, men der er dog et loft på størrelsen.

- Vi ønsker ikke at blive en stor fond, for skal du investere en milliard kroner, bliver det uinteressant at placere én eller to millioner i en startup. Vi er i det her, fordi vi elsker den tidlige fase, og vi skal ikke lave flere investeringer, end vi har tid til at involvere os personligt i, siger Anders Bjergegaard til Ritzau.

Købt ejerandel på 10 pct

I regi af Rainmaking og Startupbootcamp har brødrene efter eget udsagn hjulpet mere end 1000 startups med at rejse kapital, så gamet er på ingen måder nyt for dem. Det er med andre ord kloge penge, Startupcentral har fået del i.

Bjergegaard & Co. har købt ti pct af Startupcentral for et hemmeligholdt millionbeløb.

- Det lægger nogle positive presbolde på mig, at jeg har lukket en fond ind som medejer. Det er sundt i forhold til udviklingen af Startupcentral, og jeg er ekstremt stolt af den her udvikling, siger direktør Anders Fogh fra Startupcentral til Horsens Folkeblad.

bubble