To Horsens drenge opfinder nyt produkt til fitnessverdenen

Som vi har læst før, kommer den gode idé ofte ud af hverdagens små og store problemer, ja nogle gange lægger man slet ikke mærke til at der er et problem, før man bliver gjort opmærksom på det – og sådan er det faktisk lidt med Hang.

Niclas Møller og Nicolas Skovby fandt en løsning på et problem, som kun fitnessgængere kender til. Produktet Hang udrydder nemlig, med en simpel magnetisk løsning, unødvendige buk efter din drikkedunk og gør din træning meget smartere.

For nemhedens skyld kalder vi Niclas Møller og Nicolas Skovby, for Møller og Skovby i resten af artiklen.

Hang – effortless fitness

For godt halvandet år siden poppede idéen op i Møllers hoved, som han stod der i fitness centret og trænede – der måtte være en smartere måde at komme til sin drikkedunk på, når man trænede. Først gik Møller selv og baksede med idéen, men han fandt hurtigt ud af, at han havde brug for en partner med kompetencer indenfor produktudvikling. Derfor tog Møller fat i sin gode ven Skovby, som er uddannet produktionsteknolog.

– På daværende tidspunkt var det svært at sælge idéen til folk, da jeg ikke havde et produkt at vise dem. Derfor var det vigtigt, at jeg fandt en som også kendte til fitness miljøet, som meget nemt kunne se et behov og som så også var i stand til at udvikle det, og der passede Skovby perfekt ind, fortæller Møller.

Sammen begyndte de at udvikle på idéen, og Hang var da også igennem en hel del etaper, før de fandt den bedst mulige løsning. Resultatet blev en justerbar velcrorem med en gummibelagt magnet, der kan tilpasses alle drikkedunke og shakere. Dermed kan drikkedunken fastsættes på næsten alle maskiner og stativer i træningscenteret, uden at der er en holder til den, så man altid har den inden for rækkevidde.

Hang produkt

Hang er både navnet på produktet og på virksomheden.

 

– Vi er sikre på, at med det rigtige skub kan det blive stort. Vi træner selv og har brugt produktet i en god periode nu, så jeg ved det er uundværligt. Det bliver hurtigt en helt naturlig del af ens træning, at man blot kan række ud efter sin drikkedunk. Det er sådan det burde være, i hvert fald i 2016, lyder det fra Møller.

En kæmpe læringsprocess

Det er første gang at Møller og Skovby kaster sig ud i iværksætteriet, og den største udfordring har helt klart været at finde tiden til at være iværksættere i en travl hverdag med fuldtidsarbejde. Nu har de taget konsekvensen af det – Møller har sagt sit job op, og dermed håber de, at tingene kan udvikle sig hurtigere i Hang.

De har også valgt at flytte kontoret ud af lejligheden og fået en plads i kontorfællesskabet Bering StartUp, som især fokuserer på at hjælpe nystartede virksomheder med at vækste. Her får de hjælp til især salg, forhandlingsaftaler med kunder og udarbejdelse af kontrakter.

“Vi har lært sindssygt meget i denne process – om firmaopstart, leverandørkontakt både indland og udland, produkt udvikling i sig selv og meget mere. Vi vidste ingenting om at have en virksomhed, da vi startede, vi vidste bare, at vi ville have det her frem”, lyder det fra Skovby.

Og selvom den manglende viden har været en stor udfordring, ser Møller og Skovby også hele læringsprocessen som en af de store glæder i iværksætteriet.

– Det er fedt at lære hvordan man skal bevæge sig inden for de forskellige områder af virksomheden. Derudover er det selvfølgelig vildt fedt at se ens idé blive til virkelighed, og se folk bruge det vi har skabt, fortæller Møller.

Kig dine venner igennem

Møller og Skovby har selvfølgelig, efter sådan en læringsprocess, nogle gode råd de gerne vil give videre til andre nystartede iværksættere.

– Et super godt råd er at søge Innovationsfonden – det fandt vi selv ud af alt for sent. Der får du svar inden for et par uger, og du kan søge året rundt. Hvis de kan lide idéen, så får du pengene straightaway, uden at nogen skal have en del af kagen. Så det burde vi helt klart have gjort, lyder det fra Skovby.

Og så påpeger drengene vigtigheden af at have et godt netværk og ikke være bange for at trække på ens venner.

“Kig dine venner igennem – hvem kender du, som laver hvad? Spar dine idéer med andre, som har været igennem det samme som dig”, byder Møller ind.

Udover at bruge sit personlige netværk, er der også forskellige netværksgrupper, og der fremhæver de facebooksiden UngIværk. Det er en lukket gruppe, som man kan melde sig ind i og derigennem komme i kontakt med over 15.000 unge, som på den ene eller anden måde bevæger sig indenfor iværksætteri. Har du et spørgsmål, du ikke lige kan finde svar på, så kan du smide det der.

Fra Kina, Randers og Vejle

Lige nu kan man købe Hang produktet på deres nyligt lavet webshop, som selvfølgelig er lavet af en kammerats webbureau, og på forskellige fitness hjemmesider. De har endnu ikke fået nogen fitness centre til at forhandle Hang, men det er der en forklaring på.

– Vi var egentlig klar til at sende produktet ud i slutningen af november måned sidste år, men så var der en leverandør, der var lidt bagud – det var faktisk en af de danske leverandører. De leverede derfor først omkring juleaften, så der kunne vi først begynde at samle produktet. Så kom vi ind i januar måned, hvor alle fitness butikker og centre har allermest travlt, og de har lanceret deres kampagner, fortæller Skovby.

Indtil videre samler Skovby og Møller selv produktet fra dele, de bl.a. får produceret i Kina, Randers og Vejle. I fremtiden har de fundet et handicapcenter i Horsens, som, for et symbolsk beløb, vil samle det for dem.

– Det er et super fedt koncept – de hjælper os og vi hjælper dem. Selvfølgelig kan vi gøre det billigere selv, men vi vil hellere bruge vores tid på at videreudvikle og markedsføre Hang, lyder det fra Møller.

Og det har de endelig tid til nu, hvor Møller kan dedikere al sin tid på Hang. Selvom Møller og Skovby er meget tilfredse med Hang produktet, så er de langt fra færdige med at udvikle på det. Næste skridt bliver, at give kunderne muligheden for selv at sætte deres præg på produktet – at give det et personligt touch.

Men det er selvfølgelig ikke det eneste de udvikler på, de har nemlig også nye produkter i støbeskeen, men dem må vi vente lidt med at høre om endnu.

Vi glæder os til at følge de to iværksættere, når de overtager fitnessverdenen. Vi lover at holde jer opdateret på deres fremtidige færd, og indtil da kan I tjekke deres hjemmeside og facebookside ud her.

Niclas Møller (venstre) og Nicolas Skoveby (højre)
bubble