Hver tredje mellem 18-29 år drømmer om at starte egen virksomhed

Iværksætteri er ét af nutidens helt store it-ord, som i dag florerer vidt og bredt på især sociale medier, i tv-programmer, podcasts og samfundsdebatter. Og tendensen er især stigende hos unge mennesker under 30 år.

Dette kan skyldes, at der generelt er kommet mere fokus på livet som selvstændig og iværksætter – men tal fra Dansk Erhverv og Deloitte viser, at der ér kommet flere unge iværksættere i Danmark.

”I slutningen af 2019 var cirka hver 10. iværksætter i Danmark under 30 år, mens hver tredje ung mellem 18-29 år drømmer om at starte egen virksomhed.” (Kilde: DR.DK)

Programmer som Løvens Hule og Min Første Million har i højere grad vundet indpas blandt den almene dansker, hvor flere i dag diskuterer ugens iværksætteridé over kaffemaskinen mandag morgen.

Unge iværksættere baner vejen for fremtidens erhvervsliv

Også i Horsens springer flere og flere unge ud som iværksættere, og interessen for ungdomstalenter og ”den gode idé” er stigende. Og det er vigtigt for fremtidens erhvervsliv, hvis man spørger iværksætter Daniel Bach, som er medstifter af ViStarterSgu og medejer af reklamebureauet bubble

”Det er fedt, at vi i dag ser flere og flere unge mennesker interessere sig for iværksætteriet. Ikke kun pga. de mere åbenlyse fordele såsom flere arbejdspladser osv. Men jeg tror på, at vi generelt får flere stærke unge mennesker og ildsjæle ud af det. Dét at starte selvstændigt er en stor dannelsesrejse, som er sund for alle at prøve. Samtidig har vi brug for de unge iværksættere, da de ofte ser verden på en ny måde og på den måde kan komme op med fremtidens løsninger." 

Selvom pilen for tiden peger i den rigtige retning for danske, unge iværksættere, så vidner tallene fra undersøgelsen, foretaget af Dansk Erhverv og Deloitte, også om, at der er en del unge mennesker, som drømmer om at starte virksomhed – men som ikke får gjort noget ved drømmene.

Dette kan skyldes, at der fortsat følger en del bekymringer og udfordringer med iværksætterlivet. Det øgede fokus på iværksættertilværelsen har nemlig også zoomet ind på bagsiden af medaljen, hvor bl.a. udfordringer som økonomi, stress og work-life-balance er kommet frem i lyset.

Kom godt fra start som ung iværksætter

Det bliver dog aldrig nemmere at starte op som iværksætter, end hvis du gør det som ung, pointerer Daniel Bach:  

"Som ung har man bare mere frihed og ikke de samme forpligtelser at tage hensyn til som voksen. Det kan sagtens være, at man ikke lykkes første gang, men jo før man fejler og lærer af sine fejl, jo stærkere bliver man. Hvis du går og er bekymret, så overvej, hvad det værste der kan ske er? Det er sjældent så slemt, som man først tænker.. Og hvem ved, måske du endda kan lære noget på vejen."

Som iværksætter i Horsens har man nogle af de bedste muligheder og forudsætninger for at komme godt fra start som ung iværksætter. Der findes nemlig flere initiativer, netværksgrupper, kurser mv. for unge mennesker, som ønsker at forsøge sig som iværksætter.

På ViStarterSgu bestræber vi os altid på at holde jer opdaterede så godt som muligt, hvorfor I altid kan finde kommende og aktuelle arrangementer, få rådgivning og finde iværksættermiljøer her på siden.

Steder – Det Sker – Hjælp

Unge talenter hyldes og kåres med Innovationsprisen 2022

Det gælder om at sætte fokus på og hylde de inspirerende unge mennesker, som kaster sig ud i at realisere deres iværksætterdrøm.

Netop dette er kernen ved Innovationsprisen, som for 10. gang afholdes i år, denne gang hos Via University College i Horsens. Her hyldes unge iværksættere og talenter fra hele landets videregående uddannelser i processer og realiseringen af innovative idéer, som kan bidrage til at udvikle samfundet på en bæredygtig måde.

”Innovation er en af de vigtigste værktøjer at besidde som studerende i dagens samfund. Det er det fordi, vi befinder os i et samfund, hvor tingene går rigtig stærkt, og der er konstant brug for nye løsninger på gammelkendte udfordringer.” – Rene Dybdal, stifter af Innovationsprisen

Vil du være med på første række, når nogle af fremtidens unge talenter pitcher deres gode idéer, og vinderen kåres, så er du inviteret med til finalen d. 7. april. Læs meget mere her

bubble