Unge kræfter har flyttet fitness udendørs

Tre iværksættere vil gøre Horsens sundere. De har flyttet Horsens Crossfit ud under åben himmel og skiftet navn til Horsens Crossfit & Open Gym.

– Det er eddermame fedt, det her. Jeg vil godt lige takke for initiativet. Det er så godt, siger en ung kvinde til Alexander Simmenæs, da hun bevæger sig mellem to aktiviteter i Horsens CrossFits udendørs træningsareal.

“Der er så mange i netværket omkring Horsens CrossFit, der er sultne efter at kunne træne igen”

I den åbne garage nede bag Falckstationen på Nørrebrogade, hvor redningskøretøjer før var parkeret, har Horsens Crossfit & Open Gym arrangeret træningsmaskiner og vægte. Her er tørvejr, hvis det skulle regne, men det er i fri luft, så op mod 25 mennesker ifølge de aktuelle restriktioner må træne sammen.

– Vi har naturligvis aldrig mere end ti på det lille fitnessområde. Men når der er holdtræning, kan vi have 15 til hold og ti i udendørs fitness. Holddeltagerne har alle ti kvadratmeter, og der er tegnet tydeligt op med kridt. Vi vil ikke genere nogen, for vi tager selvfølgelig restriktionerne alvorligt, siger Alexander Simmenæs.

Fra ombygningsplaner til udendørs drift

“Vi vil gerne tilføje fitness til crossfit og lave et loungeområde”

Han er en del af det trekløver, som netop har overtaget Horsens CrossFit, der har ligget på bagsiden af Falckstationen i godt ét år. De to andre er 24-årige Daniel Skovgaard Pedersen og 30-årige Malte Kiel. Alexander er 29 år, så det er tre unge gutter, der er gået sammen om opgaven.

– Vi havde egentlig planlagt, at nedlukningen skulle bruges til ombygning. Vi vil gerne tilføje fitness til crossfit og lave et loungeområde, men da Mette Frederiksen åbnede for udendørs idræt, fik vi travlt, siger Daniel Skovgaard Pedersen.

Første weekend i marts gik med at flytte maskiner udendørs og bolte dem fast i asfalten, så ombygningsplanerne blev udsat i nogle dage.

– Der er så mange i netværket omkring Horsens CrossFit, der er sultne efter at kunne træne igen. Så vi vidste, at vi skulle i gang med det samme. Det er jo kun fantastisk, at vi samtidig har været så heldige med vejret, siger Alexander Simmenæs.

Fremragende lokation

Det blev med andre ord lidt af en ilddåb for trekløveret, der overtog Horsens CrossFit per 1. marts. Træningscenteret lå oprindelig på Alrøvej, hvor VI STARTER SGU var forbi tilbage i 2016. Lige før Coronanedlukningen i marts 2020 flyttede centret til den nedre del af Falckstationen, men de daværende ejere ønsker nu at lægge deres energi andetsteds efter mange måneders nedlukning. Valget af Falckstationen som ny adresse var dog yderst gennemtænkt: De mange garageporte giver mulighed for at åbne helt op til træningsarealerne på de varme sommerdage. Glaspartierne vender samtidig mod vest, hvor solen først kommer i aftentimerne. Sammenholdt med betongulvene og de nøgne vægge er placeringen perfekt til netop crossfit, der er en intuitiv og rå motionsform, som kræver mere primitive rammer end det gennemsnitlige fitnesscenter. Så man kan smide med bildæk eller tabe en kettlebell uden at risikere ridser i lakken eller skår i spejlvæggen.

Mere fitness

De tre nye ejere af Horsens CrossFit vil dog have flere fitnessredskaber ind i det store center, så der er bedre mulighed for at skifte mellem træningsformerne. Derfor står den på ombygning i de kommende uger, hvor medlemmerne alligevel ikke må træne indendørs.

De tre kører Horsens CrossFit videre i Alexanders ApS, Gør Danmark Sundere, som var moderselskab for Alexanders tidligere iværksættereventyr, Jar House.

– Overskriften passede jo fint til vores vision for Horsens CrossFit, for vi vil også være meget mere end blot et træningscenter, siger Daniel.

Han får endnu mere tid til projektet, når han har overstået sin bachelor som bygningskonstruktør til sommer. Malte er på vej til at kvitte jobbet som skolelærer i Vejle, så han sammen med Alexander kan gå all in på træningscentret.

Nyt medlemskoncept

De lancerer et nyt koncept for træningscentret: Et månedligt medlemskab, hvor merchandise og kosttilskud kan indgå i abonnementet. Det samme med personlig træning. Der vil være tre forskellige personlig træningspakker, alt efter hvor meget du ønsker at træne med en træner, siger Daniel Skovgaard Pedersen.

Ideen er at have et bredt sortiment af træningstøj, drikkedunke og lignende, ligesom kosttilskuddene bliver andet og mere end de velkendte dunke med proteinpulver. Alexander Simmenæs’ baggrund i Jar House fornægter sig ikke.

– Vi har et samarbejde med lokale MuscleHouse, der har et bredt sortiment af kosttilskud, og vi får f.eks. også et naturligt fiskeprodukt, der har de helt rette, sunde fedtsyrer og proteiner. Markedet for kosttilskud er broget, men vi vil kun føre og anbefale de produkter, der er reel evidens for virkningen af, siger Alexander.

Hvis man har lyst til at se, om Horsens CrossFit er det rette valg, kan man indtil d. 15. marts træne helt gratis.

Klar med orienteringsløb

Lige nu foregår det hele udendørs, hvor tilknyttede 15 instruktører kører hold både tidlig formiddag og sen eftermiddag/aften. I de mellemliggende timer er der selvfølgelig åben i fitnessarealet.

De tre glæder sig til, at Danmark åbner helt igen. Til den tid er ombygningen forhåbentlig på plads, og de vil fløjte det hele i gang med et stort orienteringsløb, hvor alle deltagere får en lækker T-shirt og andet lir. På posterne vil der være forskellige aktiviteter, så deltagerne er banket godt igennem på målstregen.

Giv de tres iværksætteri et like på Facebook, følg dem på Instagram og læs mere på hjemmesiden.

Daniel, Alexander og Malte har åbnet for fitness og holdtræning udendørs.
bubble