Urgutter bag velgørenhed

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag vil de lokale iværksættere bag Authentic.dk donere 20 pct. af omsætningen i denne uge til voldsramte kvinder.

VI STARTER SGU har tidligere skrevet om de fem unge gutter, der står bag webshoppen Authentic.dk. En webshop, der handler med designerure i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

“Det smukke ved det danske samfund er, at vi er et folkefærd, som står sammen”

I denne uge vil de fem unge iværksættere lave velgørenhed. I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag vil fem unge iværksættere fra den 8. til den 14. marts donere 20 procent af webshoppens omsætning. Pengene skal gå direkte til organisationen Exitcirklen, som arbejder med voldsramte kvinder.

Personlig historie bag beslutning

Hussein er én af iværksætterne bag urshoppen. Da han var 18 år, mødte han en kvinde, som ændrede hans syn på livet. Kvinden var i 30erne og havde tre børn. Hendes eksmand, som var far til børnene, levede et liv fyldt med kriminalitet. Efter flere år med en kriminel løbebane blev han udvist af Danmark.

“Ingen kvinder skal udsættes for vold, uanset hvordan den ser ud”

Kvinden blev skilt fra manden. Og det var der en god grund til, for han havde i flere år udsat hende og børnene for vold. Selvom han nu var flere hundrede kilometer væk, var hun stadig bange for ham. Hun var skræmt, fordi han flere gange havde ringet til hende og i detaljer forklaret, hvordan han ville torturere hende, når han vendte hjem. Kvinden kunne næsten ikke få ordene ud af munden, da hun fortalte sin historie til Hussein.

Offer for psykisk kontrol

Mødet med kvinden gjorde stort indtryk på den 18-årige, unge mand. Det gik op for ham, hvor dyster verden kan være for en kvinde, som oplever den form for psykisk kontrol, trusler og overgreb. Derfor har Hussein og hans fire kolleger besluttet sig for at støtte op omkring Exitcirklen, der hjælper voldsramte kvinder.

– Ingen kvinder skal udsættes for vold, uanset hvordan den ser ud. Derfor bakker vi op om Exitcirklen, som hver dag arbejder for at støtte voldsramte kvinder, siger Hussein Ali.

Fælles ambition om velgørenhed

I oktober 2020 opkøbte de fem unge mænd fra Horsens webshoppen Authentic.dk, der forhandler ure med fokus på design og kvalitet. Udover den fælles passion for godt håndværk og ure, så har de unge mænd en ambition om at gøre en forskel med deres virksomhed. Og denne gang går overskuddet til udsatte kvinder.

– Det smukke ved det danske samfund er, at vi er et folkefærd, som står sammen. Vi hjælper den, som er arbejdsløs, den syge eller handicappede. Vi står sammen og løfter i flok. Det håber jeg også, vi kan gøre denne gang for at hjælpe kvinder, som er blevet svigtet og behandlet forfærdeligt. Enhver støtte i denne sag gør en forskel, siger Mikkel Skov Knudsen, der er CEO ved Authentic.dk.

Så hvis du alligevel har brug for et lækkert, nyt ur, kan du samtidig støtte en god sag i denne uge. Du kan se udvalget på hjemmesiden og give de fires iværksætteri et like på Facebook.

AWAKE Watches er lavet af genbrugsmaterialer.

AWAKE Watches er lavet af genbrugsmaterialer.

Hollandske Brunmontagne laver klassiske ure i et markant design.

Hollandske Brunmontagne laver klassiske ure i et markant design.

Anhujan Parames, Mikkel Skov Knudsen, Haji Dashti og Hussein Ali fra Authentic.dk. Jonas Buhl var desværre ikke med, da billedet blev taget.
bubble