Urimeligt at gøre os til Coronapoliti

Coronapas fjerner den impulsive tilgang til køb, og de private selvstændige skal agere coronapoliti på vegne af myndighederne. Det kan ikke være rigtigt, mener Anders Fogh fra Startup Central, som har skrevet denne kommentar til VI STARTER SGU:

Det er dit ansvar at sikre, at dine kunder har en gyldig coronatest, coronapas eller hvad det hedder efterhånden. Regeringen har givet alle i det liberale erhverv chancen for at være politi, uden at have nogen erfaring – men hvis de fejler, som utrænet politi så falder bøden alligevel til dem.

Kommer folk med falske dokumenter på coronatests får den selvstændige bøden – det kan ikke være rigtigt.

I dag, kan alle selvstændige få lov til at håndhæve reglerne for genåbningen af Danmark, og de får ikke løn for det. Lønnen er at de nu kan komme ud af alverdens hjælpepakker, men det store regelsæt skader mere end det gavner. Det lyder lykkeligt og pænt når vores regering siger ”en test må ikke være over 72 timer gammel”, virkeligheden er dog en anden. Skal vi have gang i økonomien igen, må vi ikke fratage danskerne deres impulsive tilgang til køb. Du kan ikke valse ned ad gågaden og tænke ”Hey der er et ledigt bord”.

“Det at agere politi er ikke sjovt, og frygten for falske coronapas vokser”

Flere lider under netop dette. Ingen planlægger sin dag efter at være impulsiv, det sker bare. Derudover er der ofte længere ventetider ved testcentrene, så selvom der kom en impulsiv tanke om at ville ud at spise til aften, så er det ikke altid muligt at få en test den dag og så er det impulsive tabt. Denne måde gavner ikke de lokale erhvervsdrivende. Jeg oplevede det selv: I fredags ville jeg overraske konen med en tur ud at spise, for dernæst at se det lokale testcenter var lukket, jeg kunne ikke nå til storbyen før børn skulle sove. Ergo jeg kunne ikke overraske konen, og den lokale restaurant fik ikke ekstra omsætning.

For det så ikke skal være løgn, så er der folk, som sidder derude, som ikke vil tage en test. De forsøger så at overdynge erhvervsdrivende med dårlig samvittighed, for derefter at blive afvist i døren.

Jeg hører fra vores medlemmer, som indgår i den kategori som vores regering kalder liberale erhverv, at det at agere politi ikke er sjovt, og frygten for at dem som kommer, står med et falsk coronapas vokser. Selvom vores erhvervsdrivende er dygtige til at være politi, og udfører arbejdet så giver det ingen mening, når du ved større forsamlinger ikke behøves dette coroanpas.

Jeg synes ærligt talt det er at ”skide” på alle selvstændige, når den ene butik kan have 500 mennesker, og ikke bede om coronapas, mens en frisør skal overtræde hvad der for nogle er personlige oplysninger og tilmed kun må være seks inkl. ansatte i butikken. Jeg synes vi skal tage noget af presset fra de erhvervsdrivende, som har lidt under corona bølge 1 og 2.

Giv de selvstændige iværksættere fair vilkår og giv dem muligheden for at skabe vækst i deres forretning. Giv os de samme vilkår som Bilka og andre store supermarkeder har. Det er den eneste fair beslutning at tage.

Stil krav til din politiker, støt dem som skaber et dejligt bybillede med flotte butikker!

(Kommentaren er udtryk for skribentens personlige holdning.) 

bubble