Vi starter sgu et board

VI STARTER SGU inviterede i går en gruppe iværksætterinteressenter til genstartsmøde. Platformen får en opfriskning i efteråret, og en bredere involvering skal bringe projektet videre.

Det er efterhånden seks år siden, at nyhedssitet VI STARTER SGU så dagens lys. En gruppe iværksættere så en værdi i at få andre iværksætteres historier fortalt til en bredere offentlighed. Både fordi der var god lærdom at hente i andres succeser og prøvelser, og, som initiativtager Daniel Bach udtrykte det på gårsdagens møde:

Daniel Bach.

Daniel Bach.

– Jeg skrev en af de første historier til sitet, og iværksætteren fortalte mig, at det var fedt at være med. Ikke kun fordi han fik sin historie bredere ud – men i lige så høj grad fordi han pludselig så sig selv og sit projekt udefra og blev bekræftet i, at det var fedt og vigtigt.

Sitet skal være selvfinansierende

I første omgang blev sitets økonomi sikret af Horsens Kommune, der gav 150.000 kroner i de første tre år. Denne bevilling er siden blevet fornyet nogle gange, men nu er det på tide, at sitet kommer til at stå på egne ben. Det er planen at basere den fremtidige økonomi på private sponsorer, men nu sættes alle sejl ind på at gøre platformen stærkere og endnu mere interessant for det erhvervsliv, der forhåbentlig vil bidrage til at holde sitet kørende i de næste mange år.

Sitet vil ændre udseende, og en større del af journalistikken skal fremover være fortalt med video. Det er i løbet af de sidste fire år blevet sværere at få læsere til artiklerne, mens videoer på sociale medier har vist sig som en langt mere effektiv kommunikationsform.

Julie Due Steffensen fra Grus.

Julie Due Steffensen fra Grus.

Derudover skal et board af iværksætterinteressenter bidrage til den videre udvikling. Lige nu drives VI STARTER SGU primært af undertegnede, redaktør Thomas la Cour, og den sidste af initiativtagerne, der er tilbage, Daniel Bach. Formelt drives sitet af et IVS, der bærer navnet Den Seriøse Kaffeklub.

Med boardet er tanken, at platformen i højere grad skal bringes ud til iværksættermiljøerne i Horsens, så de føler et medejerskab. I første omgang skal boardet fungere som et slags redaktionsudvalg, som kan komme med indspark til den redaktionelle linje – men på længere sigt kan boardet også tage del i platformens videre udvikling.

Forening eller forretning

På mødet diskuterede man bl.a. løst, om platformen en gang i fremtiden skal drives som en forening, men der var advarsler fra flere sider om, at det er en meget tung proces at drive en forretning som en forening. Det er langt enklere at drive sitet som en forretning med et selskab i ryggen til de økonomiske formalia.

John Kristensen fra REZONe.

John Kristensen fra REZONe.

Til mødet var stort set alle indbudte mødt op, så der var repræsentanter fra Iværksætter.nu i Gedved, Startup Central, Insero (der også har været fast sponsor siden starten), Grus, Be Bold Strategy, kontorfællesskaberne FÆNGSLET, Idémejeriet, REZONe, Alley87, Bubblelabs og Office Together, VIA, VBI-Park, Horsens Kommune, Probitas (der også styrer økonomien bag sitet) og City Horsens. Learnmark og BusinessHorsens var indbudt men desværre forhindret i at deltage.

Den brede opbakning lover godt for fremtiden, så VI STARTER SGU får endnu bedre muligheder for at være først med de lokale iværksætterhistorier og udvikle platformen i samarbejde med brugerne.

bubble