Videomarketing skal gøres mere rentabelt

Niclas Møller og Peter Rasmussen har startet virksomheden Video Horsens. De vil gøre professionel videomarketing mere rentabel for små og mellemstore virksomheder.

Niclas Møller er prototypen på en serieiværksætter. Når han får en god idé, skal den prøves af – nærmest uanset hvad han ellers har gang i. I foråret skrev VI STARTER SGU om hans videreudvikling af brandet Hang og de øvrige fitnessrelaterede produkter, han havde planer om at forhandle B2B eller B2C. Men da vi møder ham i sensommeren, er det under en helt anden overskrift: Han har sammen med en ny makker, Peter Rasmussen, stiftet virksomheden Video Horsens, der skal tilbyde profil- og reklamevideoer til små og mellemstore virksomheder. Til en pris, der ligger væsentligt under de gængse markedspriser.

Videoer er blevet vigtige

Virksomheden Hang består, men de daglige processer er blevet automatiserede, så Niclas kan koncentrere sig om et nyt projekt.

– Jeg kender Peter fra mit arbejde med Hang, fordi jeg handlede med ham, da han drev fitnesskæden Butterfly Women. Da jeg havde fået lavet nogle profilvideoer for Hang for et femcifret beløb, kom vi til at tale om, at det måtte kunne gøres billigere, siger Niclas.

Videoer er blevet et vigtigt markedsføringsredskab på sociale medier, men det er de færreste små iværksættere, der har 15.000 eller 20.000 kroner, der står videomarketing på. Det er typisk prisen for én eller to gode videoer af et par minutters varighed, hvis man bestiller dem ved et professionelt produktionsselskab.

– Det kan være rigtig mange penge for eksempelvis den lille vinmand, der gerne vil vise noget om sin forretning og faglighed på Facebook. Vi tilbyder en basispakke for lige under 5.000 kroner excl. moms, og så bliver det straks mere opnåeligt, siger Peter Rasmussen.

Tjekke producerer videoerne

Hverken Peter eller Niclas har taget et brevkursus i videoproduktion; selve produktionen står en dygtig videograf for. Produktionerne er professionelle, og Video Horsens kan også klare både animationsvideoer og droneoptagelser, hvis det er det, der efterspørges.

De har allerede haft et par kunder, der viser spændvidden i deres kundesegment: Jarhouse i Grønnegade og kunstmuseet Aros i Aarhus. Du kan se resultaterne ved at trykke på de to links.

Hjælp til markedsføring

Udover basispakken til knap 5000 kroner, tilbyder Video Horsens blandt andet en udvidet pakke med storytelling og to ekstra videoer for knap 8.000 kroner.

– Vi har også et samarbejde med flere markedsføringsbureauer, så vi kan tilbyde en markedsføringsindsats med videoerne. Hvor to videoer eksempelvis testes mod hinanden, så vi får dem til at performe bedst muligt, siger Peter.

For i dag er det ikke altid nok at smide videoen på Facebook og booste den for et beløb. Tidspunktet for offentliggørelse, ordlyden i den medfølgende tekst – ja selv brugen af emojis – kan have betydning for, om brugerne ser videoen eller hopper videre til næste levende billede på tidslinjen. Her kan det være en god idé at hyre et bureau med den rette indsigt til at varetage den del, og det kan Video Horsens tilbyde som overbygning på en videoproduktion.

Også muligheder for større virksomheder

De to vil som nævnt gerne have fat i de mindre iværksættere, men Video Horsens har også noget at tilbyde til større virksomheder.

– Vi mener at have ramt et prisniveau, hvor større virksomheder fint kan bruge videoer i den faste markedsføring. De kan gøre opslag på de sociale medier langt mere levende med en video, og vi kan naturligvis tilbyde en abonnementsordning, så den enkelte produktion bliver endnu billigere, siger Niclas.

En af hemmelighederne bag det lave prisniveau er fraværet af udgifter til dyre lokaler. I stedet har Niclas og Peter lavet et partnerskab med Stensballe Golf, så de kan bruge klubbens fine mødefaciliteter til at holde kunde- og produktionsmøder.

AC Horsens er blandt de større kunder, som allerede har bestilt flere videoer. I den kommende tid skal Video Horsens producere 20 videoer om fanklubben, erhvervsnetværket, superligaholdet m.v. til en løbende profilkampagne for klubben.

Du kan læse mere om Video Horsens på hjemmesiden og give dem et like på Facebook.

Niclas Møller og Peter Rasmussen foran Stensballe Golf, hvor de holder til.
bubble