Vintagecykler er rock ’n’ roll

Der er kommet endnu mere liv og sjæl i Vinylbiksen i Borgergade. Andrei Lazureanu er rykket ind med vintagecykler og værksted.

the_bicycles_vinylbiksen_bowmanEn gammel drøm er et skridt nærmere opfyldelse for Vinylbiksens indehaver, Jesper Bowman. Og så er det sket ved et rent tilfælde.

– Jeg har altid drømt om at kombinere pladerne med cykler og en café. Caféen bliver nok lidt svær at få plads til her, griner Jesper Bowman.

For ud over at være vinylnørd er Bowman også bidt af vintagecykler og cykelløb. En passion han i øvrigt deler med café La Vies Martin Egholm. De to cykler af og til ud på deres vintagecykler og opdager de skønne landskaber omkring Horsens. Det var netop den fælles interesse, der bragte Andrei Lazureanu ind i billedet.

Fælles interesse for musik og cykler

Andrei stammer fra Rumænien og var netop flyttet til Horsens fra København, hvor han havde arbejdet i fem år som cykelsmed hos legendariske Saxil Cykler på Vesterbrogade. Han havde lige købt en pladespiller og ville rode i Jespers kasser, da han så Jespers cykel, der stod i butikken. En blå, italiensk De Rosa.

– Vi faldt hurtigt i snak, for han havde nogle vanskeligheder med den, som jeg kunne lave. Samtidig havde Martin også nogle vanskeligheder med sin franske cykel, så jeg stillede bare mit værktøj hos Jesper, og der har det været siden, siger Andrei.

The_bicycles_vinylbiksen_horsensBrugte og nye cykler til salg

Nu har han overtaget en tredjedel af butikslokalet, hvor han kan lave eftersyn, reparere og istandsætte cykler. Han køber vintagecykler hjem, sætter dem i stand og sælger fra butikken i Borgergade. Men med tiden vil der også være helt nye cykler i sortimentet.

– Jeg har fået eneforhandling på de finske Pelago-cykler her i Horsens, og jeg arbejder også på at få de svenske Pilen ind. Det er nye cykler, men de er stadig klassiske at se på og bygget efter de gamle principper, siger Andrei.

Fælles åbningstid

Han holder åbent sammen med Vinylbiksen, hvilket vil sige hverdage mellem 10 og 17:30 og et par timer om lørdagen. Andreis lyse the_bicycles_andrei_bowmansind, humor og snakkesalighed har givet ekstra dynamik i Vinylbiksen, hvor Jesper Bowman i sagens natur hidtil har været alene i de døde timer. Andrei forstår det meste på dansk, og han bakser med at blive god til at tale det. Small talk går dog fint.

– Jeg har forsøgt at studere dansk flere gange, men hver gang har kommunen hellere villet have mig ud at arbejde, siger Andrei med et smil.

De kyndige fingre kan fikse alle typer cykler, men hans kompetencer er stærkest på vintagecykler og klassikere – gerne op til de rigtig kostbare high end-modeller, der snildt kan koste lige så meget som en let brugt mellemklassebil.

Du kan give Andreis iværksætteri et like på Facebook.

bubble