2021 blev et godt iværksætterår

2021 blev bedre end sit rygte. Iværksætterånden gik nærmest styrket ud af Corona-restriktioner og –nedlukninger. VI har samlet en håndfuld af årets mest læste historier her. 

De fleste brancher har i større eller mindre grad været påvirket af Corona. Hjemmearbejde eller nedlukninger har givetvis fået mange til at overveje deres arbejdsliv en ekstra gang. Selvom tilværelsen som selvstændig kan synes sårbar, er du jo ikke afhængig af en enkelt arbejdsgivers formåen eller velvilje; du opbygger som oftest et kartotek af kunder/arbejdsgivere, som i sidste ende giver sig smør på brødet og salt til ægget. Så i usikre tider er det ikke nødvendigvis så hovedløst at kvitte tilværelsen som lønmodtager og blive selvstændig. 

Det er der en del, der gjorde i 2021. Faktisk så mange i Horsens Kommune, at vi er med i toppen, når det gælder iværksætteri. ViStarterSgu skrev nogle af historierne, og her er de mest læste: 

Amerikanske hoodies m.v. 

Kevin Jeppesen har spillet amerikansk fodbold på dansk topniveau og ser en voksende interesse i Danmark. Nu har han åbnet en webshop med fanmerch på ussportsapparel.dk/. 

https://vistartersgu.dk/c/historier/passion-for-nfl-blev-til-webshop 

Den samme passion for tøj med amerikanske navnetræk har drevet Hans-Kristian Sabro Kok til at lave vintagecrew.dk med en skolekammerat fra Learnmark.  

https://vistartersgu.dk/c/historier/smag-for-vintage-blev-forretning 

Mad på webben 

Webshops er ganske udbredte i årets iværksætterhistorier, og man kan sælge meget andet igennem nettet end tøj. Det viser Jesper Christensen og Mads Rasmussen, som har været nære venner siden børnehaveklassen på Bankagerskolen i 1979. Med easyfridays.dk vil de have danskerne til at lave og spise bedre pizzaer.   

https://vistartersgu.dk/c/historier/pizza-skal-vaere-fredagens-samlingspunkt 

Butik, webshop og kola

Andre kombinerede webshop med en fysisk butik, fordi butikslokalet og fagligheden kan styrke købsoplevelsen og gøre kunden mere loyal. Det er nemt at hoppe rundt på nettet og handle, hvor det bedste tilbud er i dag – men hvis du har handlet personligt med en butiksindehaver og hvis oplevelsen har været god, vender du med stor sandsynlighed tilbage.  

Det ved Theis Steen Hansen, som med Water of Life i Brædstrup har skabt en butik med det bedste udvalg i whisky, gin og rom i miles omkreds - både som fysisk butik og som webshop. 

https://vistartersgu.dk/c/historier/plovfuren-og-whiskytoenden 

En lidt sløv rom kan passende blandes med en god cola, og 2021 blev året, hvor Horsens fik sit eget cola-brand. Det begyndte med et glimt i øjet, men i sommeren 2021 blev det alvor: Anders Bruun Rasmussens gourmetcola, Bruun Kola, blev tappet på de første 9000 flasker.  

https://vistartersgu.dk/c/historier/brumbassen-med-smag-for-cola 

Nyt ViStarterSgu

2021 blev også året, hvor ViStarterSgu skulle tage de første skridt til at blive et selvstændigt medie, støttet af lokale virksomheder og interessenter. Sitet fik en makeover, og video kom til at fylde mere i tilblivelsen af historierne end hidtil.  

https://vistartersgu.dk/c/historier/vi-skal-staa-paa-egne-ben 

ViStarterSgu håber på at kunne skrive og filme endnu flere gode iværksætterhistorier i 2022. 

Redaktøren ønsker alle læserne et godt og lykkebringende nytår!  

bubble