Skal du investere i iværksætteri?

Der findes mange muligheder for at lave gode investeringer - men hvordan spotter du de succesfulde startups, før de andre investorer? Der er såmænd mange ting, du kan gøre. I denne artikel giver vi dig tips til, hvordan du får gang i dine investeringer!

Netværk

Det er altid en fordel, hvis du kender en smule til vedkommende, som har startet en virksomhed. Du kan på den måde hurtigt få en idé om, hvordan det går i virksomheden. Det er altid nemmere at læse folk, man kender samt stille spørgsmål angående virksomheden.

Forsøg dig eventuelt med LinkedIn. Hvis du kender én eller flere, som har startet virksomhed for nylig, vil de helt sikkert give informationer omkring det på dette sociale medie. Kontakt eventuelt vedkommende over LinkedIn, som er en netværksplatform. Her er det meget normalt at investorer og andre, som er interesserede i virksomheden, rækker ud til iværksætterne. 

Investorforeninger 

Hvis du er interesseret i at være investor - eller måske allerede er det - har du sikkert også før hørt om investorforeninger. Det er en forening, hvor du kan blive medlem som investorer. Her vil du efterfølgende blive inviteret til medlemsmøder, hvor du kan møde lovende startups og iværksættere.

Der er ingen tvivl om, at dette vil være en nemmere måde, at komme i kontakt med startups på. Her behøver du nemlig ikke selv at skulle tage kontakt via LinkedIn eller noget helt andet. Her møder du blot op og bliver præsenteret for nye startup virksomheder. 

Iværksætteri konkurrencer 

Flere iværksættere og startups deltager også i diverse konkurrencer, hvor de kan vinde opmærksomhed fra investorer. Her er du derfor også sikker på, at den startup, som vinder, har fortjent din opmærksomhed. Dette kan være en god metode at bruge som investor, hvis du ikke har megen tid, men stadig ønsker at investere i nye lovende virksomheder. 

Investeringsmetoder 

Hvis du er typen, som ikke kan lide de risici, som ofte følger investeringer, kan du gøre brug af andre investeringsmetoder. Du behøver nemlig ikke blot at købe en aktie eller flere i pågældende startup virksomhed. Har du overvejet at gøre brug af optioner eller futures? 

Futures er en form for investeringsmetode, hvor du køber retten til at købe en aktie til en fastsat pris på et senere tidspunkt. På den måde, kan du eksempelvis ende med at lave en god investering ved at betale mindre for aktien, end den er værd, når den er steget i værdi. Investeringsmetoder som ovenstående er ofte en mulighed, hvilket hurtigt gør det mere tiltalende for mange investorer at investere i startups. Tilsyneladende var 2021 et godt år for iværksættere - og mon ikke, at de kommende år bliver ligeså.

Hjælpen er
lige her

Har du lysten til at blive selvstændig? Har du en iværksætteridé? Mangler du mod og afklaring til at springe ud i det? Så er hjælpen heldigvis inden for rækkevidde. 

Find hjælp

Alt stort er startet småt

Apoteker Dr. John Stith Pemberton legede i 1886 med forskellige ingredienser for at finde en kur mod hovedpine. Han udviklede en sirup og blandede den med vand og kulsyre. Det kan diskuteres, om produktet virker mod hovedpine, men Coca Cola, som det siden kom til at hedde, er siden blevet en hel god forretning.

Iværksætteri handler naturligvis ikke kun om at udvikle den nye Coca Cola eller lave et tech-eventyr lig Apple eller Facebook. Iværksætteri kan også bare være dig, der skaber din egen beskæftigelse og bliver soloselvstændig. Men går du med store drømme, er det værd at huske den indlysende sandhed: Alt stort er startet småt. 

bubble